Сергій Дусь: «Блискавки» боротимуться за вихід до плей-офф, а «Зубри» - за медалі і підвищення в класі»

Новини Вінниці / Сергій Дусь: «Блискавки» боротимуться за вихід до плей-офф, а «Зубри» - за медалі і підвищення в класі»

Голова федерації баскетболу Вінницької області Сергій Дусь поділився планами на наступний сезон.

Голова федерації баскетболу Вінницької області Сергій Дусь поділився планами на наступний сезон.

- Наразі юні баскетболісти збірної області 2008-2009 р.н. проходять тижневий навчально-тренувальний збір у Барі. До цієї команди, окрім господарів майданчику, входять представники Липовця, Калинівки, Тиврову. Збір організовує федерація баскетболу Вінницької області, Барська ДЮСШ «Колос» разом із тренерами. В серпні для збірної області 2008-2009 р.н. буде організовано ще один збір у Барі, вже за підтримки департаменту гуманітарної політики Вінницької ОДА.  

Нагадаю, минулого сезону збірна області  2008-2009 р.н. вперше була заявлена на чемпіонат України. Грали в дивізіоні «Б» і посіли 11-е місце серед 30-и команд. В новому сезоні збираємося поліпшити цей результат. Ставимо задачу потрапити до плей-офф, – каже він.    

- Сергію, які обласні змагання плануються у найближчий час?

- В червні ми провели три чемпіонати області серед юнаків і дівчат з баскетболу 3 x 3, який в Токіо вперше буде представлено на Олімпіаді. В серпні плануємо провести із цього виду спорту ще три обласні чемпіонати, а також турніри  і збори збірних команд. Головне, щоб нам не завадила нова хвиля коронавірусної інфекції.

- В яких лігах у новому сезоні стартуватимуть вінницькі баскетбольні команди майстрів?

- Жіночий колектив «Вінницькі блискавки» залишиться у Суперлізі чемпіонату України. Він посів там 8-е, останнє місце. Але елітний дивізіон тільки розширюється, додається новий клуб - столичний «Будівельник». Тим часом чоловічий клуб «Вінницькі Зубри» продовжить виступи у першій лізі чемпіонату України.

Знаю, що завдання в обох команд стоятимуть дуже серйозні. «Блискавки» прагнуть вийти до серії плей-офф, а «Зубри» боротимуться за призові місця і підвищення в класі. Адже нещодавно було переобрано президента Вінницької баскетбольної федерації (міської – авт.). Ним замість директора МСДЮСШОР із  баскетболу Олександра Аносова став відомий підприємець Юрій Коробкін. Із ним, а також головою спорткомітету Вінницької міської ради Сергієм Краєвським, ми спілкуємося і обговорюємо шляхи співпраці на благо вінницького баскетболу.        

- Яка ситуація у Вінниці і районах із масовим баскетболом?

- У Вінниці баскетбольні майданчики є в загальноосвітніх школах. Переважно вони відкриті для відвідувачів і працюють до 20-ї години. Доступ до них – безкоштовний. Також сучасні баскетбольні майданчики є в Барі, Калинівці, Липовці тощо. Але, зрозуміло, треба постійно будувати нові арени для розвитку масового спорту.

- На Олімпіаді-2020 українські баскетболісти участі не беруть…

- З часів СРСР український баскетбол ніколи не був представлений на Олімпійських іграх. Як і майже всі інші ігрові види спорту. На Ігри-2020 у Токіо за запрошенням поїде лише найкращий український слем-данкер (закидає м’ячі зверху) Вадим Miller Поддубченко.  

admin

14 липня, 2021