Сергій Моргунов: «750 тонн продуктової допомоги отримали громади Вінниччини через Міжрегіональний гуманітарний штаб»

Новини Вінниці / Сергій Моргунов: «750 тонн продуктової допомоги отримали громади Вінниччини через Міжрегіональний гуманітарний штаб»

Вінниччина з перших днів стала й досі залишається одним з найбільших гуманітарних хабів України. Нині в області залишається понад 170 тисяч переселенців. Для багатьох регіон стане новою домівкою, до якої треба прилаштуватися. Тому поки такі люди потребують допомоги.

«Якщо говорити в цілому, то передано понад 750 тонн продуктів харчування – це допомога тільки продуктами харчування через Гуманітарний штаб. Крім того, ще були й засоби гігієни, одяг, взуття, медикаменти й багато інших речей», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Також Вінниця - перша в Україні, яка налагодила співпрацю з різними міжнародними організаціями, декількома місіями ООН, ЮНІСЕФ й з іншими благодійними неурядовими організаціями з Австралії, Швейцарії, інших країн. Тому, за його словами, завдання Гуманітарного штабу скоординувати всі ці напрямки, допомогти з логістикою та економічними питаннями.  

Сьогодні, 31 травня представники влади відвідали Погребище, де нині зупинились 4,5 тисячі переселенців, а загалом через громаду проїхали близько 20 тисяч українців.

«Погребищенська громада - одна з найперших у Вінницькій області, яка почала приймати вимушених переселенців. Це в першу чергу жителі Києва. Громада правильно налагодила роботу по зустрічі переселенців, що дозволило багато людей прийняти як транзитом, так і на постійне проживання. Був період, коли 12 тисяч ВПО проживало в громаді на постійній основі. Але завдяки нашим ЗСУ, багато людей вже поїхало до своїх домівок, де вже звільнено території», - пояснив голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий.

Громада не може повністю самостійно виходити на той рівень забезпечення, на який потрібно. Тому бізнес, аграрії та інші допомагають. Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб передав нині 2150 продуктових наборів внутрішнім переселенцям у Погребищенській громаді.