Сергій Моргунов анонсував появу у Вінниці у наступному році 10 електробусів

Новини Вінниці / Сергій Моргунов анонсував появу у Вінниці у наступному році 10 електробусів

Вінницькій міський голова Сергій Моргунов у Facebook написав про угоду з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів, завдяки якій місто може отримати 10 сучасних електробусів.

За словами мера, суть домовленостей полягає у наступному. У рамках Кіотського протоколу до України надходять кошти. Тому передбачається дольова участь КП «Вінницька транспортна компанія» у державній програмі по впровадженню екологічно чистих засобів. Електробуси – це саме про екологію. Але договір передбачає, що з держбюдежту нададуть більшу частину коштів, а комунальне підприємство додасть менше.

«Згідно з домовленостями, з державного бюджету профінансують закупівлю 7 електробусів, 2 станцій швидкої зарядки пантографного типу та 4 станцій повільної зарядки. Дольова участь громади – 3 одиниці транспорту та по одній зарядній станції кожного типу. Міська рада підтримала проект закупівлі муніципальних електробусів у лютому цього року і послідовно займаємось його впровадженням», - зазначив очільник міста.

Він нагадав, що екологізація громадського транспорту – один із напрямів приорітетів роботи міської влади. Нещодавно у Вінниці вийшли на маршрути нові газові автобуси, які відповідають екологічним стандартам Євро-6. А запуск десяти електробусів прогнозовано скоротить шкідливі викиди СО2 на понад 330 тонн в рік.

Олеся Рудницька

21 вересня, 2021