Сергій Моргунов перелічив напрямки, на які Вінницька міськрада виділила кошти

Новини Вінниці / Сергій Моргунов перелічив напрямки, на які Вінницька міськрада виділила кошти

На черговій сесії Вінницької міськради сьогодні, 26 серпня, депутати підтримали виділення коштів для допомоги сім’ям загиблих і поранених, капремонту постраждалих від російського ракетного удару будинків, а також на облаштування укриттів.

«Наразі перед нами стоїть ще один виклик: підготовка до опалювального сезону. Найголовніша проблема – російська агресія. Тому маємо бути готовими до різних надзвичайних ситуацій», - зазначив у Facebook міський голова Сергій Моргунов.

Він відокремив найважливіші напрямки, на які депкорпусом погоджено виділення коштів:

  • спрямували кошти на матеріальну допомогу сім’ям загиблих та поранених внаслідок теракту у Вінниці 14 липня;
  • передбачили фінансування капремонтів будинків, які були пошкодженні вибухом російських крилатих ракет;
  • майже 40 млн грн спрямовуємо на додаткове облаштування споруд цивільного захисту у школах, садочках та лікарнях згідно з рекомендаціями ДСНС;
  • 7,3 млн грн виділяємо на закупівлю генераторів для закладів освіти та кабінок санвузлів, відповідно до рішення нашого Оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону;
  • допомагаємо військовим та поліції;
  • посилюємо систему зовнішнього оповіщення — пів року активного використання потребує постійної технічної підтримки;
  • допомагаємо облаштуватися у нашому місті Харківському національному університету внутрішніх справ, який перевіз до Вінниці свою філію.

«Зараз той час, коли усі закумульовані кошти ми спрямовуємо на підтримку і захист мешканців вінницької громади, ми підтримуємо матеріальний резерв міста, забезпечуємо стабільну роботу критичної інфраструктури, облаштовуємо укриття, допомагаємо малозабезпеченим та захисникам», - пояснив мер.

Олеся Рудницька

26 серпня, 2022