Сергій Моргунов розповів, коли вийдуть на лінію тролейбуси, які закуплені у Польщі

Новини Вінниці / Сергій Моргунов розповів, коли вийдуть на лінію тролейбуси, які закуплені у Польщі

До Вінниці надійшли 10 тролейбусів Solaris Trollino 12, ще десять доставлять до міста найближчим часом. Після підготовки у польському Любліні персоналу та держреєстрації закуплених машин вони будуть курсуватимуть містом.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов

Нагадаємо, на початку жовтня NaПарижі писав, що Вінниця планує закупити партію низькопідлогових тролейбусів. А наприкінці грудня до Вінниці надійшла перша партія польських тролейбусів Solaris.

«Завдяки цим тролейбусам замінимо застарілі та енергозатратні ЗіУ-9 1980-х років випуску. Польські тролейбуси не нові, але у гарному технічному стані. Для оновлення тролейбусного парку в нинішніх непростих умовах – оптимальний варіант за співвідношенням ціни та якості. Людей потрібно перевозити. І транспорт має бути енергоощадним – з огляду на ситуацію з електропостачанням», - зазначив він.

Тролейбуси цієї моделі Solaris розраховані до 110 пасажирів. Вони низькопідлогові, комфортні для пасажирів та водія, у салоні є кондиціонер. Кузов виготовлений з високоміцної сталі, стійкої до корозії.

«Перед випуском на маршрут тролейбуси мають пройти сертифікацію та державну реєстрацію. Також їх адаптують до наших стандартів: встановлять валідатори, бортові системи, пофарбують у традиційні кольори вінницького електротранспорту. Паралельно у Польщі пройдуть стажування водії. Транспортне підприємство у Любліні, яке експлуатувало ці тролейбуси, також надасть програмне забезпечення та сервісну підтримку», - пояснив мер.

За словами очільника міста, після проведення усіх процедур польські тролейбуси розподілять на різні напрямки – залежно від пасажиропотоку. Можна припустити, що на повну адаптацію та підготовку піде до 4-5 місяців. Отже із середини 2023 року польський транспорт виконуватиме свою задачу у Вінниці.

Новини Вінниці / Сергій Моргунов розповів, коли вийдуть на лінію тролейбуси, які закуплені у ПольщіНовини Вінниці / Сергій Моргунов розповів, коли вийдуть на лінію тролейбуси, які закуплені у Польщі