Сергій Моргунов: «Вінницьке підприємство виробляє меблі, якими укомплектують кімнати в гуртожитку для переселенців»

Новини Вінниці / Сергій Моргунов: «Вінницьке підприємство виробляє меблі, якими укомплектують кімнати в гуртожитку для переселенців»

У Вінниці одне з підприємств виготовляє меблі для кімнат, де житимуть люди, які евакуювались з гарячих точок. Наразі в гуртожитку проводять ремонт. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Комфорт тимчасових домівок» – так називається проєкт, який реалізує Фонд громади «Подільська громада». Він передбачає облаштування комфортних умов для довгострокового перебування в гуртожитку внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, йде мова про придбання 25 двоярусних ліжок з шухлядами, 10 односпальних ліжок з шухлядами, а також 35 тумб.

«Це замовлення компанія отримала у рамках грантової гуманітарної програми, яку спільно з Міжнародним фондом «Відродження» та CARE Deutschland реалізує Фонд громади "Подільська громада". Важливо, коли гуманітарні проєкти мають економічну складову. Адже це робочі місця і зарплати для мешканців нашої громади», - говорить очільник Вінниці Сергій Моргунов.

Міський голова додає, що фінансує роботи з покращення умов у 12 кімнатах проєкт “Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ” та GIZ Ukraine.

«Також постільні комплекти надала американська організація GEM. І це лише декілька прикладів підтримки донорів, з якими ми співпрацюємо. Через активні міжнародні зв'язки ми можемо залучити більше допомоги. Турбота про людей вимагає об’єднання зусиль зі всім світом», - пояснив С.Моргунов.

Як уточнила голова Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова, збиратимуть меблі у відремонтованих помешканнях під керівництвом спеціалістів внутрішньо переміщені особи. У такий спосіб мешканці зможуть відчути свою співпричетність до облаштування житла, де проживатимуть в майбутньому.

Для довідки:

Програма «Гуманітарна солідарність» реалізується Міжнародним фондом «Відродження» у партнерстві та за фінансової підтримки CARE Deutschland e.V. Її мета – забезпечити швидке реагування та задоволення гуманітарних потреб вразливих груп цивільного населення в умовах війни росії проти України. Загалом в рамках програми було підтримано 92 заявки, що передбачають заходи гуманітарного реагування і підтримки – такі як допомога з харчуванням та засобами першої необхідності, релокація/евакуація, організація прихистків, надання психологічних, соціальних, медичних та інших послуг.