Севастопольське фіаско Кремля: росіяни через дрон скасували парад, аби не зганьбитися

Новини Вінниці / Севастопольське фіаско Кремля: росіяни через дрон скасували парад, аби не зганьбитися

В анексованому Криму вже чудово розуміють, що війна поруч, а після Херсону українські військові «згадають» про півострів. Більш того, не менше цивільних, схоже, налякані у військовому керівництві.

Сьогодні, 31 липня, окупаційна влада Севастополя заявила про удар по штабу Чорноморського флоту РФ. Спочатку заявлялось, що атаку нібито здійснив український безпілотник. Саме це повідомив голова окупаційної адміністрації Севастополя Михайло Развожаєв.

Проте пізніше «сенаторка» від Криму Ольга Ковітіді.заявила, що штаб «атакували» зі Севастополя… За її словами, вже почалися оперативно-розшукові роботи, щоб нібито знайти винних.

Втім, після появи дрону було скасовано парад техніки, який нібито передбачався на день ВМФ. І його не «повернули». Тому складається враження, що поява безпілотника передбачалась як привід. Такої думки притримуються у ВМС ЗС України.   

«Насправді ворог не ризикнув проводити день ЧФ РФ, а щоб в котрий раз не зганьбитися перед всім світом, побоюючись Збройних Сил України, вигадав привід, щоб скасовувати заходи з нагоди так званого свята», - йдеться в повідомленні.

Як пояснюють в ЗСУ, такими заявами, ворог визнає свою ППО недієздатною, та ставить під ще більший сумнів існування кримського мосту.

«Нагадуємо, що Сили оборони України проводять заходи щодо звільнення наших окупованих територій, використовуючи для цього наявні зразки озброєння. Нашими цілями є винятково військові об’єкти РФ. Ми не завдаємо ударів по території РФ. Крим - це Україна», - зазначено у повідомленні.

Олег Верлан

31 липня, 2022