Що вінничанку вразило в Єгипті? Піраміди, робот Софія, юнак, який четвертий раз подолав рак, та виступ президента

Новини Вінниці / Що вінничанку вразило в Єгипті? Піраміди, робот Софія, юнак, який четвертий раз подолав рак, та виступ президента

Вінничанка повернулась з масштабного молодіжного форуму World Youth Forum 2019. Форум, який проходив вже втретє, проводили у Єгипті. Серед учасників була і магістрантка з Вінницького національного технічного університету Алла Штокал.

Вінничанка повернулась з масштабного молодіжного форуму World Youth Forum 2019. Форум, який проходив вже втретє, проводили у Єгипті. Серед учасників була і магістрантка з Вінницького національного технічного університету Алла Штокал.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Алла Штокал поділилась враженнями від заходу:

«Основний посил форуму – це мир, процвітання, гармонія і прогрес у всьому світі. Слоган, який розмістили на банерах, мабуть, по всьому Єгипту: «Місце – де зустрічаються цивілізації». 

Теми для дискусії були різноманітними, ми обговорювали такі питання, як індустріальна революція, харчова безпека, шкідливий вплив діяльності людини на біофізичне середовище, штучний інтелект, розширення прав і можливостей жінок, мистецтво та кінематограф».

Магістратка зазначає, що розклад семінарів був дуже щільним, багато заходів проводили в один і той самий час, тож доводилось обирати найцікавіше.

«Я була на двох. Зокрема, на обговоренні технології блокчейн, її використання для збереження й обробки персональних даних у маркетингу та комп'ютерних іграх», - розповіла  дівчина.

Одним з найпопулярніших також був семінар, на якому штучний інтелект розглядали вже в розрізі одного з найбільш швидко зростаючих ринків техніки. Також мова йшла про застосування роботів у різних сферах підприємництва. Звичайно, дівчина не могла його пропустити.

«Приємною несподіванкою на форумі був візит робота Софії. Це людиноподібний робот у вигляді жінки, що був розроблений гонконгською компанією «Hanson Robotics» у 2015 році.

Проте, найбільш масштабним були дійства офіційного відкриття та закриття, коли більше 5 тисяч учасників збираються в одному місці, в одній залі, де зустрічаються, у прямому сенсі, представники всіх національності. Учасники приходили з прапорами та символікою своїх країн, видовище і енергетика були неймовірними», - повідомила учасниця форуму.

Дівчина також розповідає, що вона вперше побувала у Єгипті, більш того, вперше виїхала а межі Європи. І це теж справило на неї враження.

«Все дуже відрізнялося від заходів, на яких я була у Європі. Насправді, Єгипет не надто безпечне місце, але в Шарм-еш-Шейху я почувала себе доволі безпечно, особливо у дні конференції на вулицях було дуже багато поліції та військових. Мабуть, це ще було пов’язано з приїздом єгипетського президента Абделя Фаттаха Ас-Сісі, який брав участь у панельних дискусіях та виступав з промовою на відкритті.

Було надзвичайно багато надихаючих промов від незвичайних людей, але я б хотіла відзначити тут кількох. Це 36-річна Джесіка Кокс – перший у світі безрукий льотчик та власниця чорного поясу Американської Асоціації Теквандо, 12-річний єгиптянин Зейн Йосусеф, який поділився своєю історією подолання раку четвертий раз поспіль», -   зазначила пані Алла.

Звичайно, підготували організатри і розважальну програму – тож учасники побачили піраміди, покупалися у Червоному морі, побували на справжньому східному базарі.

Зазначимо, участь у World Youth Forum фінансується урядами та спонсорами. Від України на захід приїхали близько 20 осіб. Складно ще щось додати...