Січнева «весна»: незабаром на Вінниччину повернуться морози

Новини Вінниці / Січнева «весна»: незабаром на Вінниччину повернуться морози

За даними Укргідрометцентру, 3 січня по Вінницькій області та Вінниці очікуються пориви західного вітру 15-20 м/с. Вночі на дорогах прогнозується ожеледиця. Така погода зберігатиметься протягом тижня.

У ГУ ДСНС у Вінницькій області застерігають, що такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, що становить 1 рівень загрози, жовтий.

Але поки «весна»… В Укргідрометцентрі прогнозують невеличкий дощик вдень та вночі наступні кілька днів при збереженні «плюсової» температури та потужності вітру. Морозна та сонячна погода можлива 7 січня, на Різдво.

Аналогічний прогноз надає портал Sinoptik. Сьогодні, 3 січня температура сягатиме +8 градусів, наступні дні трохи прохолодніше – до +5-7. З 7 січня повернуться нічні морози, а вдень буде до 1 градусу нижче нуля.

За прогнозами порталу Gismeteo, сьогоднішні вітри – квіточки. Зі зниженням нічної температури після 11 січня, а саме на 12-13, швидкість вітру сягатиме 16-17 м/с. після Різдва можна буде забути про відлигу початку місяця. Якщо вдень передбачають близько нуля, то вночі гарантовано мороз.

Щодо опадів, то саме на цьому тижня очікують дощі, а от сніжитиме лише після Різдва.   

Олег Верлан

3 січня, 2022