Скейтпарк чи офісний центр? Через петицію вінничанка хоче зберегти зелену зону

Новини Вінниці / Скейтпарк чи офісний центр? Через петицію вінничанка хоче зберегти зелену зону

Вінничанка Юлія Мельник 29 травня опублікувала петицію до Вінницької міськради щодо облаштування скейтпарку у мікрорайоні Вишенька. Жінка навіть пропонує конкретну ділянку, за яку раніше була суперечка між місцевими мешканцями та потенційними забудовниками, які планували розмістити там автомийку.

«Для побудови Скейтпарку є безпечна зелена зона з багаторічними деревами за адресою Келецька 50а перед храмом молитви адвентистів. На цій земельній ділянці розташована дитяча гірка, яку необхідно замінити на нову та сучасну. Транспортна розв’язка дає змогу зручно та безпечно дістатися цього місця», - зазначає авторка петиції.

Вона пригадала, що «мешканці прилеглих будинків відстояли своє право на чисте повітря на численних мітингах».

«Але діти ростуть, а паркан від автомимийки стоїть 5 рік і унеможливлює прогулянки зеленою зоною загального користування! На сьогоднішній день нас інформує новий забудовник, що уся зелена зона, багаторічні дерева та дитяча гірка буде знищена. Безпечний та зручний тротуар, який веде до церкви адвентистів та будинок по вул. Келецька 50б буде демонтовано для побудови 5-поверхового офісного центру та парковки для автівок під вікнами житлового будинку по вул. Келецька 52. Це обурило мешканців прилеглих будинків. Адже жодного громадського слухання щодо забудови з мешканцями багатоповерхових будинків по Келецькій 52 та Келецькій 50б не проводилось», - пояснює вінничанка.

Тому вона пропонує не знищувати зелену зону, а офісні центрі будувати на місці колишньої картографічної фабрики та багатоповерхової недобудови біля ТРЦ «Мегамолл». Натомість перед церквою адвентистів на Келецькій 50а зрізати сухі та небезпечні дерева, прибрати паркан, оновити дитячий майданчик сучасною гіркою та облаштувати скайпарк для відпочинку дітей та підлітків міста.

Олеся Рудницька

30 травня, 2023