Скільки доведеться платити за газ в Україні: у Кабміні ухвалили рішення

Новини Вінниці / Скільки доведеться платити за газ в Україні: у Кабміні ухвалили рішення

Ціну на газ для населення в Україні не підніматимуть. Вона залишиться на рівні 8 грн/кубометр. Також на час дії воєнного стану Кабмін закликав комунальників не підвищувати тарифи на свої послуги.

Під час засідання уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що пільгова ціна діятиме і для підприємств, які виконують життєво важливі функції для забезпечення обороноздатності держави. При цьому прем'єр наголосив: ціна зафіксована для забезпечення стабільної роботи енергосектору.

«Приймаємо рішення про те, що ціни на газ для людей залишаються без змін. Жодного підвищення – 8 грн за куб, як і було. Також пільгова ціна діятиме для підприємств, які виконують життєво важливі функції для забезпечення обороноздатності держави», – сказав прем'єр.

Водночас він наголосив: на час дії воєнного та надзвичайного стану уряд також рекомендує місцевим органам влади та комунальним підприємствам не підвищувати тарифи на комунальні послуги. Разом з тим українців закликали платити за рахунками – для того, щоб комунальники могли і отримувати зарплати, і виконувати свою роботу.

«Тарифи для людей не повинні зростати. Але ми також закликаємо українців продовжувати платити за комунальні послуги, щоб у підприємств була можливість проводити ремонти та платити заробітні плати працівникам», – наголосив глава уряду.

Раніше повідомлялось, що в Україні до середини осені заморозили тарифи на електроенергію. Відповідно до постанови Кабміну, до 31 жовтня 2022 року тарифи на електроенергію в Україні фіксуються на рівні: 1,44 грн за кВт-годину – при споживанні до 250 кВт-годину (включно) на місяць; 1,68 грн за кВт-годину – при споживанні понад 250 кВт-годину на місяць.

Макс Мельник

30 квітня, 2022