Скільки ракет залишилося в арсеналі у Росії: Данілов і Рєзніков назвали цифри

Новини Вінниці / Скільки ракет залишилося в арсеналі у Росії: Данілов і Рєзніков назвали цифри

Ракети, фактично, залишаються єдиною зброєю, за якою Росія значно переважає. Розуміючи цей фактор, у Москві намагаються шантажувати вже не стільки Україну, як Захід. Проте резерви окупантів не безмежні, а санкції не дозволяють швидко відновити військовий потенціал. Скільки ракет залишилось в арсеналі Кремля, можна судити лише приблизно, адже нікому не відома їхня кількість на початок війни.

У Росії залишилося менше 30% високоточних ракет від тієї кількості, яка була станом на день вторгнення її військ в Україну, 24 лютого. Українська розвідка добре відстежує ситуацію із залишками ракетного арсеналу країни-агресора.

Про це в інтерв'ю «Радіо НВ» заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.  

«Цей час уже наближається. Наша розвідка працює бездоганно. Ми знаємо з математичною похибкою кількість ракет, що залишилися на території Російської Федерації. Йдеться саме про високоточні, які для нас мають найбільший клопіт», – відповів він.

Данілов каже, що ракет радянського зразка, як-от зенітних С-300, у РФ «ще трохи є». Проте їх набагато менше, ніж було від початку вторгнення. Зазначимо, цей вид зброї росіяни використовують для обстрілів Харкова, Миколаєва, Нікополя, Запоріжжя, тобто міст, розташованих поблизу лінії фронту.

«Я не маю права називати абсолютні цифри, які ви хотіли б від мене почути. Але якщо брати відсотки, то йдеться про те, що залишається 25-28% від загальної кількості, яка була у них на 24 лютого», – додав Данілов.

Про те, що Росія витратила дві третини свого арсеналу ракет, а у запасі є ще понад 600 ракет різних типів написав міністр оборони Олексій Резніков в Twitter.

«Демілітаризація Росії. Застосовуючи сотні високоточних ракет проти цивільних об’єктів України, держава-агресор зменшує свої можливості по враженню військових об’єктів», - заявив він.

За даними Міноборони, до початку повномасштабної війни РФ мала 900 ракет для «Іскандерів» наземного базування, 500 ракет типу «Калібр» морського базування та 444 крилатих ракет повітряного базування типу Х-101 та Х-555.

Наразі в арсеналі Росії залишилося:

  • 124 ракети для «Іскандерів»;
  • 272 «Калібри»;
  • 213 крилатих ракет типу Х-101 та Х-555.
  • ​​​​​​​