Слідами «антивакцинаторів»: на акції у Вінниці були помічені фіктивний «депутат», який під слідством, і віряни Московського патріархату

Новини Вінниці / Слідами «антивакцинаторів»: на акції у Вінниці були помічені фіктивний «депутат», який під слідством, і віряни Московського патріархату

Акція протесту у Вінниці, яка нібито була пов’язана з порушенням прав людини, Конституції, незгодою з «примусовою» вакцинацією та продажем землі, показала не тільки абсурдність закликів та гасел організаторів з ГО «Багнет нації» та ще кількох організацій. Ще було видно чітку організацію. Не залишились не поміченими «герої», приміром, на заході був помічений самопроголошений депутат, фігурант «гучної» справи «народовладців», пов’язаних, на думку СБУ, зі спецслужбами Росії.

Нагадаємо, близько двохсот людей зібрав пікет біля Вінницького облмуздрамтеатру ім. Садовського із закликами «ні медичним експериментам», «ні ковідним паспортам», «зривати маски», не вакцинуватися, адже агітують через «світовий зговір», а інфікують, розпилюючи щось в повітря.

Керували пікетом та організовували збір підписів до керівництва поліції далеко не пересічні громадяни. При більш детальному аналізі серед протестувальників не складно було побачити явно антиукраїнські рухи, які вже раніше попадали в поле зору журналістів-розслідувачів та навіть спецслужб.

Приміром, на акції засвітився «народовладець» Юрій Кісіль, який приймав участь у створенні «нової» Вінницької міської ради у грудні минулого року. Більш детально про це NaПарижі писав рік тому.

Вінничанин тоді приймав участь у зборах «народовладців», які створювали у тому ж таки грудні 2020-го вищі органи державної влади (Верховну раду України, Кабінет міністрів України тощо) та навіть обрали собі свого президента – Анатолія Балахніна, який протягом довгого часу проживав у Російській Федерації. Тоді Кісіль навіть став так званим «депутатом» Верховної ради України. Минув час і пан Кісіль протестує проти вакцинації, коли щодня в Україні помирають сотні хворих.

На жаль, СБУ так і не довела справу «народовладців» до фінішу, фігурантів не притягнуто до кримінальної відповідальності. Слідство ще досі триває. Провадження передано до Головного слідчого управління СБУ.

Там же на акції були присутні представники нових «рухів» – «Доста», «Багнет нації», «Правди сила», які в один голос говорять – що органи влади в Україні – не дійсні та нелегітимні.

Ще одна цікава деталь – на акції  було досить багато вірян «російської» УПЦ МП. Саме вони говорили про розпилювання вірусу над Україною та вживлення чіпів через вакцинацію. Вірян не складно було впізнати по хусткам…

Загалом, можна казати, що 3 листопада біля театру вінничани побачили частинку «руського міра» на вулицях Вінниці.