Спортивний Спротив 2023: Вінничани на Чемпіонатах Світу

Новини Вінниці / Спортивний Спротив 2023: Вінничани на Чемпіонатах Світу

У світі спорту Вінниця також славиться своїми видатними представниками.Один із них - Данило Даніленко та його тренерка Валентина Гончарова - стали чемпіонами світу зі стрільби кульової.

Данило, який наразі має 22 роки, вже майстер спорту міжнародного класу. Він розпочав свою спортивну кар'єру у дитинстві, потрапивши до гуртка з кульової стрільби у тир ліцею № 22.

"Цей вид спорту мені справді сподобався. Я спробував різні гуртки, але мій тодішній тренер сказав: 'На два стільці одночасно не сядеш. Потрібно вибирати.' Так я й визначився", - розповідає Данило.

Протягом 12 років він досягав значних успіхів на змаганнях різного рівня, здобуваючи перемоги в Угорщині, Хорватії, Словенії, Чехії, Франції та Кореї.

На чемпіонаті світу з кульової стрільби у Баку в 2023 році Данило Даніленко та його тренерка Валентина Гончарова вибороли золоті медалі у стрільбі з пневматичної гвинтівки по рухомій мішені.

"Стрільба - це психологічний вид спорту. Це боротьба не з суперником, а з самим собою. На змаганнях додається стрес, який ускладнює все", - зазначає Данило.

Сьогодні спортсмен та його тренерка готуються до змагань за Гран-прі Чехії.

"Ми прикладаємо максимум зусиль, щоб досягти майбутніх перемог, не випускаючи рушниці з рук", - жартують вінницькі стрільці.

Михайло Білик

2 квітня, 2024