Справжня зима у Вінниці: «снігові» затори та ДТП уповільнили рух містом

Новини Вінниці / Справжня зима у Вінниці: «снігові» затори та ДТП уповільнили рух містом

Нарешті вінничани відчули справжню зимову погоду. Напередодні почав падати сніг, снігопад триває, отже стане «найбільшим» у грудні… Через уповільнення руху на більшості магістральних вулиць Вінниці містяни змушені стояти у заторах, хоча вчора та сьогодні з ранку попереджали про циклон та ускладнення на дорогах. Втім, синоптики завіряють, що вже після 16-ої години «сніговий» атмосферний фронт залишить межі міста.

Як запевнив NaПарижі керівник Вінницького ЦГМ Юрій Власов, ситуацію зі снігом в обласному центрі можна назвати стандартною для зими. Після 16.00 циклон залишить місто, а до кінця дня і область. Наступні кілька діб опади не очікуються, а морозна погода збережеться до 31 грудня. Що стосується 1 січня, то денна та нічна температура буде у межах від -2 до +3 градусів, можливі невеличкі опади.

Вінницькі комунальники з 2.00 почали розчищати вулиці, а потім підключилися і двірники. Проте, оскільки сніг не припиняв падати, то ранком у місті утворились затори. Місцями ускладнювали ситуацію ДТП. Так, близько 9.00 на Хмельницькому шосе у трамвай врізалась автівка, а ближче до 12.00 поблизу ринку «Урожай» трамвай зійшов з колії. Щоб повернути його «у стрій», пасажири допомагали працівникам «ВТК» штовхати багатотонну машину.

Олег Верлан

28 грудня, 2021