Спиртзавод на Вінниччині ФДМ продав фірмі професійного охоронця, що створена три місяці тому

Новини Вінниці / Спиртзавод на Вінниччині ФДМ продав фірмі професійного охоронця, що створена три місяці тому

Завершився аукціон з продажу майна Овечацького МПД та зберігання спирту, розташованому у Калинівському районі Вінницькій області. Це вже третій об'єкт спиртової галузі, для якого Фонду держмайна вдалося залучити приватного інвестора. Зокрема другий на Вінниччині. Проте якщо у випадку з Немирівськім спирзаводом все було ясно, адже його власником стала місцева компанія (ТМ Nemiroff), то з овечацьким майданчиком все цікавіше…

Завершився аукціон з продажу майна Овечацького МПД та зберігання спирту, розташованого у Калинівському районі Вінницькій області. Це вже третій об'єкт спиртової галузі, для якого Фонду держмайна вдалося залучити приватного інвестора. Зокрема другий на Вінниччині. Проте якщо у випадку з Немирівськім спирзаводом все було ясно, адже його власником стала місцева компанія (ТМ Nemiroff), то з овечацьким майданчиком все цікавіше…

Для початку офіціоз. За даними ФДМ, за об'єкт приватизації, а саме Овечацький завод, на торгах змагалися 5 компаній. Стартова ціна зросла у 2,7 раза – з 19,8 млн грн до 53,1 млн грн.

До речі, за даними prozorro, переможець – ТОВ «Амеланд» - запропонував на 100 гривень більше, ніж «автор срібної пропозиції» - ТОВ «Укрхімресурс».   

Хто ж він – майбутній власник спиртових потужностей та місця для зберігання спирту у Калинівському районі? Компанія «Амеланд» була зареєстрована у Києві лише 9 липня 2020-го. Тобто за три місяці до проведення аукціону. За КВЕДом вона має спеціалізуватися інженерними пошуками, зокрема бурінням.

Власником ТОВ «Амеланд» є Володимир Головко, якому також належать столичне ТОВ «Альянс Безпека», що спеціалізується на охоронній діяльності, та ОСББ «Бобрик» у Броварському районі Київщини. А ще він балотується до Броварської райради від РПЛ.