Стало відомо, кого з вінницьких медиків цьогоріч нагородять Орденом Святого Пантелеймона (ФОТО)

Новини Вінниці / Стало відомо, кого з вінницьких медиків цьогоріч нагородять Орденом Святого Пантелеймона (ФОТО)

На Вінниччині регіональна рада відзнаки "Орден Святого Пантелеймона" визначилась із цьогорічними кандидатурами на нагородження у різних номінаціях. Переможців обирали у семи номінаціях. Загалом було подано 30 претендентів та два медичних заклади Вінниччини.

На Вінниччині регіональна рада відзнаки "Орден Святого Пантелеймона" визначилась із цьогорічними кандидатурами на нагородження у різних номінаціях. Переможців обирали у семи номінаціях. Загалом було подано 30 претендентів та два медичних заклади Вінниччини.

Як зазначається на Facebook-сторінці регіональної ради відзнаки, відбирали номінантів шляхом таємного голосування.

Зокрема, із десяти претендентів на отримання відзнаки "Орден Святого Пантелеймона" у номінації "Найкращий лікар" переможцем визнано начальника клініки абдомінальної хірургії Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону Анатолія Ордатія.  

У номінації "За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні здоров'я" переміг підполковник медичної служби Юрій Лазаренко - начальник травматологічного відділення клініки ушкоджень Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону.

У номінації "Найкращий медичний працівник" орден отримає старша медична сестра хірургічного відділення №2 Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Галина Ніжньовська.  

У номінації "Взірець служіння суспільству" переможцем обрано Івана Андрієвського, директора Вінницького медичного коледжу імені академіка Д.К.Заболотного, доцента кафедри соціальної медицини та охорони здоров’я Вінницького національного медичного університету імені М.І.Пирогова.

Доктор медичних наук, професор кафедри загальної хірургії Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, завідувач клінічного Центру термічної травми та пластичної хірургії обласної лікарні ім. М.І. Пирогова Василь Нагайчук переміг у номінації "Новатор охорони здоров’я".

Директора Вінницької обласної клінічної дитячої інфекційної лікарні Людмилу Бровінську визнано переможцем у номінації "Найкращий управлінець в галузі охорони здоров'я".

У номінації "Найкращий заклад охорони здоров'я" переміг Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону.

Для довідки. Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

Урочиста церемонія нагородження щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Новини Вінниці / Стало відомо, кого з вінницьких медиків цьогоріч нагородять Орденом Святого Пантелеймона (ФОТО)Новини Вінниці / Стало відомо, кого з вінницьких медиків цьогоріч нагородять Орденом Святого Пантелеймона (ФОТО)Новини Вінниці / Стало відомо, кого з вінницьких медиків цьогоріч нагородять Орденом Святого Пантелеймона (ФОТО)Новини Вінниці / Стало відомо, кого з вінницьких медиків цьогоріч нагородять Орденом Святого Пантелеймона (ФОТО)
Сергій Маламура

6 березня, 2021