Стало відомо, скільки госпітальних округів залишать на Вінниччині

Новини Вінниці / Стало відомо, скільки госпітальних округів залишать на Вінниччині

Вінниччина не стане винятком зі загальнонаціональних тенденцій. Кабмін Олексія Гончарука вирішив, що для кожної області достатньо мати оди госпітальний округ. Про це у Facebook написав народний депутат Олексій Гончаренко.

Вінниччина не стане винятком зі загальнонаціональних тенденцій. Кабмін Олексія Гончарука вирішив, що для кожної області достатньо мати один госпітальний округ. Про це у Facebook написав народний депутат Олексій Гончаренко.

Нагадаємо, за попереднього уряду передбачалося створення на Вінниччині трьох госпітальних округів, через що виникали суперечки, адже, наприклад, у Шаргороді хотіли мати свій «власний» округ. Дискусія велася переважно через стан доріг, який не дозволяв швидко дістатися до лікарні, та закриття «нерентабельних» закладів, де не стільки лікувалися, як надавали стаціонарні умови перебування людям похилого віку.

З 2014-го по 2018 рік по регіонам велась роз’яснювальна робота щодо впровадження реформи системи охорони здоров'я та формування необхідної матеріальної бази в окремих закладах. Судячи з допису парламентарія, зусилля виявилися марними, система повертається до «монополії» обласних лікарень та ігнорування фактору відстані до них.