Стара ціна на проїзд у вінницьких маршрутках діятиме до кінця червня

Новини Вінниці / Стара ціна на проїзд у вінницьких маршрутках діятиме до кінця червня

Стара ціна на проїзд у маршрутках Вінниці діятиме до кінця червня. З 1 липня вартість квитка зросте до 5-6 гривень, в залежності від маршруту. А у нічний час доведеться викласти з гаманця і 8 гривень. Про подорожчання проїзду та нерентабельність діючої ціни перевізники міста говорили уже тривалий час, однак лише сьогодні виконком прийняв рішення про збільшення плати у маршрутних таксі.

Стара ціна на проїзд у маршрутках Вінниці діятиме до кінця червня. З 1 липня вартість квитка зросте до 5-6 гривень, в залежності від маршруту. А у нічний час доведеться викласти з гаманця і 8 гривень. Про подорожчання проїзду та нерентабельність діючої ціни перевізники міста говорили уже тривалий час - з осені 2017 року, однак лише сьогодні виконком міськради прийняв рішення про збільшення плати у маршрутних таксі.

Перевізники скаржилися, що пальне подорожчало, зросли в ціні інші витрати, а вартість проїзду «стоїть» на місці. За словами голови Асоціації приватних перевізників міста «Маршрут» Олександра Готи, в результаті невигідного тарифу погіршується технічний стан транспортних засобів через брак коштів на оновлення рухомого складу, зменшується кількість рейсів.

 «На сьогоднішній день у нас складалась непроста ситуація на маршрутах міста. Уже 6 перевізників відмовились від маршрутів. Деякі перевізники не виїжджають на маршрут по тій причині, що немає коштів на заправку автомобілів та на зарплату водіїв. До речі, водії залишають свої робочі місця і виїжджають за кордон, бо ми не можемо заплатити їм нормальну зарплату. За нашими розрахунками, які ми подали ще в січні, оптимальною ціною за проїзд мали б бути 7,8 - 8 грн. Але просимо підняти хоча б до 6 грн», - сказав Олександр Гота.

Члени виконкому підтримали перевізників та прийняли рішення підвищити тариф, однак із певними корективами.

«Без цього корегування тарифу не зможемо забезпечити вінничан безпечним і комфортним перевезенням у цьому виді громадського транспорту. Але потрібно зберегти диференціацію тарифу – тому вношу пропозицію, щоб на коротких «підвізних» маршрутах, яких є сім, ціна поїздки має становити 5 грн», - зазначив заступник міського голови Микола Форманюк.

Щодо решти, то пасажирам доведеться викласти 6 грн. Ця сума задовільнили владу і перевізників.

До речі, зa iнфoрмaцiєю зaступникa дирeктoрa дeпaртaмeнту eкoнoмiки тa iнвeстицiй Iрини Чeрнaти, яку вона оприлюднила на виконкомі, ряд великих мiст ужe змінив тaрифи. Наприклад, у Тeрнoпoлi, Зaпoрiжжi, Львoвi i Житoмирi вартість прoїзду в мaршрутних тaксi підвищено до 5 грн щe минулoгo рoку, а з пoчaтку цьoгo рoку дo тaкoгo ж рiвня зрoсли тaрифи у Сумaх i Пoлтaвi. Натомість, у Днiпрi прoїзд в мaршрутних тaксi зaрaз стaнoвить 6 грн, у Хaркoвi, Oдeсi тa Києвi – 7 грн.