Суд оштрафував "Вінницяоблводоканал" за забруднення Південного Бугу

Новини Вінниці / Суд оштрафував "Вінницяоблводоканал" за забруднення Південного Бугу

Господарський суд Вінницької області в повному обсязі задовольнив позов Держекоінспекції в області до КП «Вінницяоблводоканал» за забруднення поверхневих вод. Про це повідомляє пресслужба інспекції.

Господарський суд Вінницької області в повному обсязі задовольнив позов Держекоінспекції в області до КП «Вінницяоблводоканал» за забруднення поверхневих вод. Про це повідомляє пресслужба інспекції.

Там нагадують, що екологи ще в грудні минулого року провели планову перевірку водоканалу, у результаті якої зафіксували низку порушень вимог природоохоронного законодавства.

Зокрема, було підтверджено, що підприємство "здійснювало скид зворотних вод у Південний Буг із перевищенням нормативів гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, вказаних у дозволі на спеціальне водокористування, у водний об’єкт".

Через це у березні цього року підприємству було пред’явлено претензію на суму 34 643 грн 97 коп для добровільного відшкодування шкоди.

Але "Вінницяоблводоканал" завдані збитки у визначені строки і в добровільному порядку не відшкодував, що й стало підставою для звернення до суду.