Судитимуть військовослужбовця за державну зраду 

Новини Вінниці / Судитимуть військовослужбовця за державну зраду 

У Вінницькій області розпочнеться судовий процес над військовослужбовцем, якого звинувачують у передачі розвідувальної інформації спецслужбам рф та спробі незаконного перетину кордону.

Молодший сержант, використовуючи Telegram-бот, передавав представникам спецслужб країни-агресора інформацію про місця розташування особового складу Збройних Сил України у Донецькій області. Як повідомляється, він передавав інформацію, яка могла бути використана ворогом для планування військових операцій проти України.

Крім того, встановлено, що військовослужбовець, вибувши на консультацію до медичного закладу, не повернувся до розташування свого підрозділу. Замість цього, він проводив час на власний розсуд, ігноруючи свої обов’язки військової служби.

У лютому 2024 року правоохоронці затримали підозрюваного під час спроби незаконного перетину державного кордону України у напрямку Молдови. Військовослужбовець намагався втекти поза межами офіційного пункту пропуску, не маючи законних підстав для цього. Його спроба втечі була невдалою, і його було затримано на місці.

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт. Військовослужбовця обвинувачують за фактами державної зради та дезертирства, відповідно до ч. 2 ст. 111 та ч. 4 ст. 408 Кримінального кодексу України.

 

Новини Вінниці / Судитимуть військовослужбовця за державну зраду