Сусідські розборки на Вінниччині: аби вгамувати п’яного односельця чоловік вдався до стрілянини

Новини Вінниці / Сусідські розборки на Вінниччині: аби вгамувати п’яного односельця чоловік вдався до стрілянини

Неабиякі пристрасті розгортались ввечері 22 листопада на території Вендичанської територіальної громади. Аби вгамувати непроханих гостей 37-річний місцевий житель почав стріляти в одного з них. Через поранення на «стрілка» у поліції «завели справу».

Як повідомляють у поліції Вінницької області, близько 23.25 місцевим правоохоронцям поскаржився на поранення 31-річний чоловік. Він пояснив, що односелець травмував його з пістолета, здійснивши два постріли.

На місці події слідчо-оперативна група з’ясувала деталі інциденту. Попередньо встановлено, що місцевий мешканець, якого можна назвати «стрілком», перебував поряд з власним будинком, коли до нього підійшла компанія чоловіків. З одним з них, 31-річним місцевим мешканцем, який був напідпитку, виник словесний конфлікт.

Аби не продовжувати суперечку, господар попросив чоловіка залишити його подвір’я. На його зауваження односелець не відреагував. Тоді господар пішов до будинку, взяв пристрій для відстрілу гумових куль та двічі вистрілив в сторону непроханого гостя. Той отримав поранення руки та живота.

На виклик прибули лікарі швидкої, які надали потерпілому медичну допомогу. Від госпіталізації людина відмовилась.

Пристрій для відстрілу гумових куль слідчі вилучили. Він перебував у власника на законних підставах.

Слідством розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі. Після отримання результатів експертиз буде надана остаточна правова оцінка події.

Макс Мельник

24 листопада, 2022