Священик УПЦ МП підтримав повторний ракетний удар по Вінниці, від якого постраждала зокрема православна церква

Новини Вінниці / Священик УПЦ МП підтримав повторний ракетний удар по Вінниці, від якого постраждала зокрема православна церква

Священик УПЦ МП з Голої Пристані, що на Херсонщині, Геннадій Шкіль у своєму Телеграм-каналі, зробив репост запису російських пропагандистів, які закликають завдати повторного удару по Вінниці.

У дописі, який запостив Шкіль, російські пропагандисти переконують, що рашисти нібито стріляли по іноземних і українським військовим в будинку офіцерів, а не по мирному населенню і дітях.

«Вони зібралися виробляти плани бою. Тобто – це був на той момент центр прийняття рішень! За такими центрами та штабами наносяться та завдаватимуться удари», – виправдовуються рашисти, яких поширив Шкіль.

Священик пояснює, що хоче закликати всіх людей бути подалі від військових об’єктів.

Нагадаємо, 14 липня ракети «Калібр» влучили у будинок офіцерів з найбільшою у місті концертною залою, і парковку на площі Перемоги, через що постраждали будівля будинку побуту «Ювілейний» з медцентром «Нейромед», а також храм Георгія Побідоносця УПЦ МП.

На фото пошкоджений ракетним ударом російських терористів храм у Вінниці на пр.Коцюбинського

Отже, священик, який пов’язує себе з православ’ям, після ракетно удару поблизу храму з тієї ж церкви, підтримує повторення.    

Таким чином священник УПЦ МП, якого за подібне не відлучили від церкви, підтримує обстріли мирних жителів і храму рашистами і впевнений, що вони стріляють «не по цивільному населенню, а по «військовим об’єктам», як про це переконує російська пропаганда. Фото пошкодженого храму Шкіль міг побачити в інтернеті або попросити його у своїх «колег» по патріархату.

Священник УПЦ МП, який має виконувати заповіді «не бреши», на ділі займається брехливою пропагандою на користь загарбника і навмисне змінює акцент із вбивств дітей і жінок росіянами, на українських військових.

З відкритих джерел відомо, що у Херсоні Геннадій Шкіль відспівав колаборанта Савлученка, ліквідованого партизанами. Шкіль привітав російських загарбників в окупованому Херсоні з «днем перемоги». Окрім цього, Шкіль оприлюднив донос на священиків УПЦ на окупованій Херсонщині. У червні ця людина у рясі розповідала у Москві, як «нормалізується життя» із загарбниками та про «братні народи».

На головному фото настоятель храму УПЦ МП в м. Голій Пристані Геннадій Шкіль Також на фото – син Шкіля Андрій – диякон УПЦ МП Святодухівського кафедрального собору м. Херсона і референт архімандрита УПЦ МП Веніаміна (Величка), якого останній Синод призначив на вікарія Херсонської єпархії РПЦвУ, єпископа Скадовського.

Олег Верлан

17 липня, 2022