Світло для масиву: Моргунов заявив дачникам з «Підлісного» про тимчасовий вихід та пошук вирішення питання робочою групою

Новини Вінниці / Світло для масиву: Моргунов заявив дачникам з «Підлісного» про тимчасовий вихід та пошук вирішення питання робочою групою

Вінничанам, які живуть у дачному масиві після пікету, перекривання Соборної та спілкування з мером Сергієм Моргуновим енергетики подали до осель світло. Але це тимчасове вирішення тупікової ситуації. Надалі слід робити «усе по закону».

Вінничанам, які живуть у дачному масиві після пікету, перекриття Соборної та спілкування з мером Сергієм Моргуновим енергетики подали до осель світло. Але це тимчасове вирішення тупікової ситуації. Надалі слід робити «усе по закону».

Після зустрічі з ініціативною групою містян міський голова у Facebook чітко окреслив суть конфлікту та шлях до його вирішення.   

«Стабільне електропостачання для дачного масиву у районі Бучми - по законній процедурі. Таке резюме сьогоднішньої зустрічі з мешканцями. Люди прийшли до мерії шукати арбітра у вирішенні проблеми, яка накопичувалась роками і зараз уже зайшла в «глухий кут». Щоб знайти компроміс та допомогти людям вирішити їх проблему, я запросив на розмову ініціативну групу та представників АТ «Вінницяобленерго».

Ця вкрай складна ситуація виникла через неврегульовані відносини з постачальником електроенергії – мешканці ліквідували громадську організацію, яка мала договір на постачання, а прямих угод з енергетиками немає. І на сьогодні такі договори укласти не всі жителі готові.

Важливо, що наразі світло для людей включили. Ми домовились з енергетиками про такий тимчасовий вихід. Подальший алгоритм має запропонувати робоча група, створена з моєї ініціативи. До її складу залучені представники ініціативної групи, компаній АТ «Вінницяобленерго» та ТОВ «Енера Вінниця». Координуватиме роботу мій заступник Микола Форманюк. Потрібно напрацювання рішення в юридичній площині. Сподіваюсь, що вони будуть знайдені якомога швидше. Ми надамо відповідний супровід, аби мешканці дачного масиву колишнього ГО СТ «Підлісне» були зі світлом, а всі процедури були витримані згідно з законом», - зазначив мер.

Олег Верлан

26 серпня, 2020