Сили оборони України відбили 65 атак в районах Авдіївки та Мар’їнки

Новини Вінниці / Сили оборони України відбили 65 атак в районах Авдіївки та Мар’їнки

За інформацією від Генерального штабу Збройних Сил України, 733 доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України стала свідком 95 бойових зіткнень.

Протягом цього періоду ворожі сили завдали 11 ракетних та 98 авіаційних ударів, а також здійснили 129 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Ці напади призвели до поранень та загибелі серед цивільного населення, а також значних руйнувань та пошкоджень об’єктів цивільної інфраструктури.

Унаслідок атак авіації населені пункти різних областей України зазнали серйозних руйнувань. Серед них Ямне та Нова Січ Сумської області, а також Веселе, Костянтинівка, Курдюмівка, Майорськ, Північне, Залізне, Нью-Йорк, Очеретине, Желанне, Бердичі, Ласточкине, Яснобродівка, Нетайлове, Уманське, Водяне, Парасковіївка, Очеретине, Новомихайлівка, Володимирівка, Урожайне, та Старомайорське Донецької області, а також Малинівка, Оріхів, Мала Токмачка, та Роботине Запорізької області.

Понад 110 населених пунктів були піддані артилерійському обстрілу в різних областях України.

Відзначається, що сили оборони продовжують успішно стримувати ворога в різних районах. Наприклад, на Куп’янському напрямку відбито 6 атак в районі населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області, на Лиманському напрямку відбито 5 атак в районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області, а на Бахмутському напрямку відбито 8 атак в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

Найактивніші були атаки в районах Авдіївки та Мар’їнки на Донеччині. Сили оборони відбили 65 атак ворога в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку, а також продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Побєда та Красногорівка.