«Танці на руїнах»: чому у ЗСУ не вірять про вихід Пригожина з Бахмуту

Новини Вінниці / «Танці на руїнах»: чому у ЗСУ не вірять про вихід Пригожина з Бахмуту

У Збройних силах України скептично ставляться до заяви ватажка ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина, що буцімто «його» бойовики почнуть вихід з Бахмута 10 травня. І це на фоні того, що російський диктатор Путін поставив завдання зайняти місто до 9 травня. Схоже, «танці на руїнах» у виконанні Пригожина тривають, а у медіа іноді з’являються розслідування, в яких називають справжнього власника ПВК. І це, звісно, не Пригожин…

За словами речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого у коментарі «Українській правді», вагнерівцям просто не дадуть вийти з міста, адже Пригожин тут нічого не вирішує, всіма діями ПВК «Вагнер» командує особисто російський диктатор В.Путін.

По-друге, наголошує Череватий, Пригожин також бреше про нестачу снарядів, через яку нібито гинуть його люди. Насправді бойовики «Вагнера» несуть колосальні втрати через успішні дії українських Сил оборони. А снарядів у вагнерівців вдосталь – лише за останню добу вони 520 разів били по позиціях українських військ. А от чого Пригожину і «його» ПВК дійсно бракує, так це людей. За словами речника Східного угруповання військ, в'язні більше на фронт не їдуть…

Нагадаємо, 5 травня засновник ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин у зверненні до керівництва Міноборони РФ заявив, що виведе «своїх» найманців з Бахмута, починаючи з 10 травня.

Він стверджує, що причина такого кроку полягає в тому, що Міноборони РФ не дає його бойовикам достатню кількість боєприпасів, і він не хоче, щоб  через це його люди були «приречені на безглузду загибель».

Запеклі бої за місто не припиняються. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр після заяви Пригожина повідомила, що «нашими бійцями знищені місця зберігання боєприпасів вагнерівців», і «ми теж залучаємо всі сили, щоб знешкодити противника». Раніше вона вказувала, що ворог намагається взяти під контроль Бахмут до 9 травня, стягуючи для цього найманців ПВК «Вагнер» з інших напрямків.

Хоча думки експертів різняться, але є версія, що Пригожин розпочав політичну кар’єру, сподіваючись стати наступником Путіна. Тому його дії узгоджуються однією з «башт» (центрів впливу) у Кремлі.   

Олег Верлан

5 травня, 2023