Температурний максимум січня обумовлений теплим південним фронтом. На Вінниччині погода поступово мінятиметься

Новини Вінниці / Температурний максимум січня обумовлений теплим південним фронтом. На Вінниччині погода поступово мінятиметься

Через те, що теплі повітряні маси із Середземномор’я рушили у бік України та сусідніх країн, на Водохреще у Вінниці знову зареєструють температурний рекорд. Сьогодні, у місті очікують до +12 градусів. Такою весняною погодою тішитися можна буде і завтра. Починаючи з 21 січня, стане прохолодніше.

Надзвичайно тепла зима вчергове довела, що плани «заморозити Європу та Україну» виявились фікцією, прорахунком російських політологів, екстрасенсів та віщунів. Всі метеорологічні портали в унісон попереджають про теплу погоду на Водохреща на вірогідність дощу. Різниця лише у тому коли. Деякі запевняють, що опади ймовірні сьогодні, деякі вказують на завтра.

А от далі цікавіше. Після «стрімкого» протягом вихідних падіння температури на Вінниччині, як вказують у Gismeteo, з понеділка протягом трьох днів наступного тижня очікується зниження до -1 вдень і -3 вночі.

Починаючи з 26 січня буде трохи тепліше вдень (до +3), а вночі – невеличкий мороз (до -1).

Sinoptik більш поміркований у прогнозах. За його даними, на вихідні очікується до +6. А з понеділка температура коливатиметься від +1 вдень до -2 вночі.

Коли чекати на справжні морози? У лютому. З початку останнього зимнього місяця температура нагадає про пору року (до -12 градусів вночі).

Макс Мельник

19 січня, 2023