Топ-5 новинок фантастики 2023

Новини Вінниці / Топ-5 новинок фантастики 2023

Цього року виходять нові фільми та продовження вже відомих франшиз американських, європейських та азійських кіностудій. Повертаються вже культові Аквамен з DC та Людина-мураха зі всесвіту Marvel, а також з’являться нові обличчя, маючи всі шанси стати улюбленцями глядача. Розглянемо топ 5 найочікуваніших фільмів.

Мандрівна Земля 2

Китайський науково-фантастичний фільм, який позиціюють як приквел до першої частини. Головні ролі виконують Джекі У та Енді Лау. Режисер — Франт Гво. Земляни знов зіткнуться з катастрофами та вигадають методи для виживання. За сюжетом першої частини було створено двигуни, аби відштовхнути Землю від Сонця. Воно мало перетворитися на гіганта та спалити планету. На постері до другого фільму вказано «Прощавай, Сонячна система». Дата виходу — початок китайського Нового року, 22 січня 2023. Подивитися можна на стрімінгових платформах за підпискою. Графіку та якість зображення сучасні телевізори здатні передати з найвищою якістю.

Дюна 2

Фільм Дені Вільнева за книгами Френка Герберта. Надруковані ще з 1965, їх неодноразово намагались екранізувати. Декілька режисерів, серед яких Девід Лінч, робили спроби зняти, але не мали успіху.

Продовження історії, знятої у 2021 році. Нащадок Артридів, якого грає Тімоті Шаламе, наслідує фременів. Разом із мамою він вирушає назустріч страшним подіям війни, що охопила світ. Матір грає Ребека Фергюсон. Перша частина принесла успіх акторці Зендеї. У продовженні обіцяють приділити більше уваги її персонажу. У прокат фільм вийде 19 жовтня 2023 року. Жанри: екшн, пригоди, фантастика, драма. 

Людина-мураха та Оса: Квантоманія

Продовження пригод Людини-мурахи та Оси після картин 2015 та 2018 року. Персонажі відправляються дослідити Квантовий світ, відкриваючи нові можливості. Анонсовано зіткнення з Кангом Завойовником. Головні роли виконають Пол Радд та Еванджелін Ліллі. Режисер фільму — Пейтон Рід.

Аквамен та загублене королівство

Фінал першої частини 2018 року — присяга біолога Шина врятувати Чорну Манту. Друга розповість про протистояння Аквамена із заклятим ворогом. Зіркові актори:

  • Джейсон Момоа;
  • Патрік Уілсон;
  • Ембер Херд;
  • Дольф Лундгрен;
  • Яґ’я Абдул-Матін ІІ;
  • Ніколь Кідман.

Відомо, що натхненням для Вана слугувала картина 1965 року «Планета вампірів». Історія зав’язана на астронавтах, прибулих на загадкову зірку. Її жителям були потрібні чужорідні тіла для виживання.

Флеш від DC

Довгоочікуваний фільм про супергероя Баррі Аллена. У головній ролі — молодий актор Езра Міллер. Сюжет розповідає історію походження персонажу. Судово-медичний експерт отримує надприродну силу рухатися швидше світла. Він створює флешпорт і подорожує часом. Врятувавши матір, Баррі повертається в реальний час. Він застає його на грані руйнування. У прокат стрічка мала вийти 3 листопада, але реліз перенесено на 23 червня 2023.

Анна Пирогова

22 лютого, 2023