Третя поспіль перемога. Вінницька «Нива» розгромила столичний «Рубікон»

Новини Вінниці / Третя поспіль перемога. Вінницька «Нива» розгромила столичний «Рубікон»

У рідних стінах вінницька «Нива» з розгромним рахунком 4:0 перемогла київський «Рубікон». Два голи забив граючий президент команди-хазяйки Артур Загорулько.

Як зазначає пресслужба «Ниви», «Рубікон», звільнивши після 0:7 із «Реал Фармою» відразу кількох гравців, залишається в смузі невдач. П’ять поспіль розгромних поразок (загальний рахунок 1:23) ‒ це насправді історична річ, таке трапляється лише вчетверте за всю історію Другої ліги.

«Рубікон» прибув у Вінницю знову з неповним запасом, особливих втрат зазнала опорна зона. «Нива» ж після двох поспіль перемог над резервістами першолігових «Кременя» та «Металурга» явно збиралася продовжувати свою успішну серію. До слова, в стартовому складі «зелено-білих» вдруге поспіль з’явився півзахисник Вадим Панасюк (2005 р.н.). 17-річний атакувальний гравець залишив позитивне враження в попередньому матчі.

Початок матчу краще вдався вінничанам. Жуков у боротьбі з Коваленком заробив штрафний далеко на лівому фланзі, а найдосвідченіший у середній лінії «Ниви» – Віталій Кольцов – ногою замкнув подачу Швеця. 1:0 – його третій гол у чемпіонаті при двох асистах.

Пропустивши, «Рубікон» дещо оживився: заробив напрочуд перспективний штрафний, розіграв кілька атак, в яких Бороденку, Ісадченку та Гладковському не вистачало лише «краплі».

Проте «Нива», маючи підбір швидкісних гравців, оперативно перехоплювала м’яч і вискакувала в швидкі контратаки. І ось уже Пацкан реагував на удари Кольцова та Швеця, а Жуков бив неточно, часто виступаючи мотором цих блискавичних комбінацій. Саме цей швидкий вінгер заробив пенальті, прокинувши воротаря та зачепившись за нього.

Граючий президент Ниви Артур Загорулько впевнено реалізував 11-метровий – 2:0. П’ятий гол у 9 матчах для екс-нападника «Шахтаря», «Чорноморця» та «Ворскли».

Після перерви Загорулько міг забивати ще, щонайменше, тричі, зате тонким пасом асистував Швецю під третій гол – 3:0. Олексій відзначився другим голом при чотирьох асистах в шести матчах.

Але далі настала черга й Артура. Петрук розігрався з ним і вирізав подачу з правого флангу, а Загорулько вкотре в сезоні забив головою – 4:0. Шостий гол у чемпіонаті.

До завершення матчу «Нива» дійшла впевнено, випустила кількох молодих гравців, які майже не отримували ігрової практики. Набравши 17 очок, вінничани зрівнялися з «Реалом Фармою», який іде другим. «Рубікон» зазнає п’ятої поспіль розгромної поразки.

Макс Мельник

29 жовтня, 2022