Трійнята з Вінниччини навчаються у військовому ліцеї

Новини Вінниці / Трійнята з Вінниччини навчаються у військовому ліцеї

На Вінниччині проживають трійнята - Богдан, Роман та Павло, які є учнями військового ліцею. Ці 17-річні хлопці вирішили обрати цей шлях ще до початку повномасштабної війни й мають намір стати військовими для захисту України.

Брати вступили до військового ліцею "Героїв Крут" через його спрямування на посилену військово-фізичну підготовку. Вони вирішили це ще під час Дня відкритих дверей у ліцеї й вже тоді вирішили, що це найкращий вибір для них.

Роман, найстарший брат, розповів, що їхня батьківська підтримка спонукала їх обрати цей шлях. Вони не лякалися початку війни 24 лютого, адже з дитинства мріяли захищати Батьківщину.

«Ми приїхали на День відкритих дверей, нам тут сподобалось і так вже вирішили сюди вступати, далі плануємо йти у військове і для нас це буде краще», - розповів Роман.

У ліцеї Роман став командиром відділення, відповідаючи за 10 чоловік. 

«Мене не лякало те, що 24 лютого розпочалась повномасштабна війна. Я вирішив ще з самого дитинства, що я хочу захищати Батьківщину. Якщо комусь із нас стало важко ми можемо підійти одне до одного, підказати, як з якоїсь ситуації вийти, як краще зробити», - каже середній брат Богдан.

Павло є наймолодшим з братів, але каже, що послаблень через те, що він формально молодший немає. Усі тренуються і навчаються з однаковим навантаженням і кажуть, навчаються зараз за стандартами Натівських країн.

Хлопці мають плани стати військовими пілотами, але один з них ще не вирішив, яким шляхом піти. Вони згодні подавати документи разом до двох військових вищих навчальних закладів.

Викладачі ліцею відзначають, що вони добре розрізняють цих братів та мають позитивне враження від їхнього ставлення до навчання та служби.

Зараз треба об'єднатися для захисту країни, каже Павло, переконаний, що разом вони зможуть подолати будь-які труднощі.

Михайло Білик

11 квітня, 2024