Троє спортсменів з Вінниччини прийматимуть участь у березневій Паралімпіаді

Новини Вінниці / Троє спортсменів з Вінниччини прийматимуть участь у березневій Паралімпіаді

З 4 по 13 березня в столиці КНР Пекіні відбудуться ХІІІ зимові Паралімпійські ігри, на яких буде розіграно 78 комплектів нагород у шести видах спорту, за які змагатимуться 736 спортсменів з інвалідністю.

Як повідомляє пресслужба Національного комітету спорту інвалідів, у складі паралімпійської збірної України із зимових видів спорту - 29 спортсменів, серед яких 20 спортсменів-паралімпійців та 9 спортсменів-лідерів (гайдів).

Українські паралімпійці змагатиметься у місцині Чжандзякоу. У команді - 13 спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та 7 - з ураженнями зору. Серед спортсменів-паралімпійців - 8 жінок та 12 чоловіків, які виступлять у двох видах спорту - лижних гонках та біатлоні.

До складу збірної України увійшли відомі всьому світові вітчизняні паралімпійці: Віталій Лук’яненко, Людмила Ляшенко, Юлія Батенкова-Бауман, Олександра Кононова, Ірина Буй, Григорій Вовчинський, Ярослав Решетинський, Анатолій Ковалевський.

Зазначимо, що на попередніх ХІІ зимових Паралімпійських іграх 2018 року у корейському Пхьончхані національна паралімпійська збірна України здобула 22 нагороди (7 золотих, 7 срібних, 8 бронзових) і посіла шосте місце у загальнокомандному заліку та четверте - за загальною кількістю нагород.

Загалом за підсумками участі в зимових Паралімпіадах українські спортсмени вибороли 112 нагород - 27 золотих, 41 срібну та 44 бронзових.

Унікальною особливістю зимової національної паралімпійської команди України є її надзвичайно широка репрезентативність регіонів України: до складу команди входять представники 11 регіонів України (Києва, Вінницької, Волинської, Закарпатської, Київської, Миколаївської, Сумської, Львівської, Тернопільської, Харківської та Черкаської обл.).

Вінниччину представлятимуть троє спортсменів. Це Ірина Буй - майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та майстер спорту України міжнародного класу з біатлону, Григорій Вовчинський - майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та заслужений майстер спорту України з біатлону, а також Олександр Казік - незрячий спортсмен, майстер спорту України з лижних перегонів та майстер спорту України міжнародного класу з біатлону.

Нагадаємо, нещодавно Ірина Буй з Вінниччини на етапі Кубку світу з лижних перегонів та біатлону виборола срібні нагороди.

Макс Мельник

23 лютого, 2022