Тролейбуси Solaris почали курсувати маршрутами Вінниці

Новини Вінниці / Тролейбуси Solaris почали курсувати маршрутами Вінниці

Вранці 2 березня у Вінниці відбулася офіційна презентація нещодавно закуплених «Вінницькою транспортною компанією» тролейбусів Solaris Trollino 12 керівництву міста та журналістам.

Нагадаємо, перші 10 тролейбусів було завезено наприкінці грудня та початку січня. Вінницький міський голова Сергій Моргунов раніше розповів, коли вийдуть на лінію тролейбуси, які закуплені у Польщі. У середині лютого до міста надійшла чергова партія магин.

Наразі вже адаптовані тролейбуси з валідаторами виїхали на маршрути №№3, 4, 5.

«Тролейбуси ми запустили на найбільш завантажені міські напрямки. Транспорт замінить технічно і морально застарілі тролейбуси радянського виробництва ЗіУ, які вже вичерпали свій ресурс. Польським машинам, які ми закупили, десять років, але вони у гарному технічному стані. В Україні пройшли сертифікацію та державну реєстрацію», - пояснив міський голова Сергій Моргунов.

Він зазначив, що тролейбуси цієї моделі розраховані на 96 пасажирів.

«Відведено місце для маломобільних осіб. Обладнані відкидним пандусом. Кузов – стійкий до корозії, бо виготовлений з високоміцної сталі. Двигуни споживають електрики на 30% менше, аніж моделі ЗіУ. Додатково ми встановили також валідатори та бортові системи. Загалом для Вінниці нам вдалось придбати 20 таких тролейбусів. Тож очікуємо ще десять машин», - додав очільник громади.

Олеся Рудницька

2 березня, 2023