Трьом вінничанам повідомили про підозру у крадіжці коштів із сейфа підприємця

Новини Вінниці / Трьом вінничанам повідомили про підозру у крадіжці коштів із сейфа підприємця

Після тривалого розслідування 23 серпня слідчі СУ обласного главку поліції повідомили про підозру трьом вінничанам, яких вважають учасниками організованої злочинної групи, які викрали у підприємця майже 400 тисяч гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, злочин стався у листопаді минулого року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що троє осіб, діючи за попередньою змовою, викрали кошти з офісного приміщення, яке належить 36-річному підприємцю, вінничанину. Проведеними розшуковими заходами оперативники та слідчі встановили беззаперечні докази причетності до скоєного трьох вінничан віком 29, 31 та 43 років. За вчинення аналогічного злочину наразі в суді знаходяться матеріали досудового розслідування відносно одного із зловмисників. Двоє інших до кримінальної відповідальності раніше не притягувались.

Як з’ясувалось, чоловіки заздалегідь спланували крадіжку та ретельно підготувались до неї. Вони розподілили між собою ролі. Використовуючи інструменти двоє зловмисників пошкодили вікно на другому поверсі офісного приміщення, проникли всередину та викрали з металевих сейфів грошові кошти у сумі біля 400 тисяч гривень. Третій співучасник правопорушення спостерігав та контролював обстановку ззовні. З місця події вони зникли на автомобілі.

Слідчими ГУНП у Вінницькій області спільно з працівниками управління карного розшуку за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД за місцями проживання підозрюваних проведені санкціоновані обшуки. В ході слідчих дій поліцейські вилучили рації, фомки, викрутки та інші речові докази.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 8 років.

Остаточна правова кваліфікація правопорушення буде надана після проведення усіх слідчих дій. Досудове розслідування триває.

Новини Вінниці / Трьом вінничанам повідомили про підозру у крадіжці коштів із сейфа підприємцяНовини Вінниці / Трьом вінничанам повідомили про підозру у крадіжці коштів із сейфа підприємцяНовини Вінниці / Трьом вінничанам повідомили про підозру у крадіжці коштів із сейфа підприємця
Макс Мельник

25 серпня, 2022