Три жмеринчанки організували схему по збуту амфетаміну

Новини Вінниці / Три жмеринчанки організували схему по збуту амфетаміну

У Жмеринці три жінки налагодили систематичний збут психотропної речовини. Орієнтовний місячний дохід фігуранток від незаконної реалізації амфетаміну за цінами «чорного ринку» становив близько 120 тисяч гривень. На життя вистачало.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 32-річну зловмисницю та її спільниць поліцейські затримали 23 січня одразу після чергового збуту психотропу.

«В будинку затриманої поліцейські провели санкціонований обшук, у ході якого вилучили пакунки з порошкоподібною речовиною, схожою на психотропну речовину амфетамін загальною вагою близько 60 г, а також електронні ваги, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, мобільні телефони, банківські картки, «чорнові» записи та інші речові докази. Вилучене направили на експертизу», - йдеться у повідомленні.

Усім трьом затриманим особам слідчими слідчого управління повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення.

Затримана у порядку ст. 208 КПК України жінка перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Двом її спільницям суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Викрили злочинну діяльність угруповання, слідчі слідчого управління обласного главку поліції та працівників управління боротьби з наркозлочинністю разом із іншими оперативними службами ГУНП у Вінницькій області за силової підтримки спецпідрозділу КОРД та під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.

Макс Мельник

25 січня, 2024