Цього року на Вінниччині продовжать капітально ремонтувати автодороги М-12 та М-21

Новини Вінниці / Цього року на Вінниччині продовжать капітально ремонтувати автодороги М-12 та М-21

Цього року продовжиться ремонт автодоріг державного значення, що проходять територією нашого краю. Загалом на території Вінницької області – понад 2 тисячі км доріг загального користування державного значення. Цього року на їх поточний середній ремонт буде спрямовано 2,5 млрд гривень, а на експлуатаційне утримання – 228 млн гривень.

Керівник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук на прес-конференції повідомив, що цього року продовжиться капремонт автодоріг державного значення, що проходять територією нашого краю. 

Загалом на території Вінницької області – понад 2 тисячі км доріг загального користування державного значення. Цього року на їх поточний середній ремонт буде спрямовано 2,5 млрд гривень, а на експлуатаційне утримання – 228 млн гривень.

«Через область проходить дві дороги міжнародного значення М-12 та М-21. Автомобільна дорога М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» входить до проекту GoHighway, що поєднуватиме чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польським містом Гданськ на Балтійському морі. У Вінницькій області протяжність дороги складає 185,4 км. На 2019 рік заплановано відновлення 72 км траси, включаючи капітальний ремонт найбільш уражених ділянок за м. Гайсин, в районі населених пунктів Тарасівка, Рахнівка та Гранів. 
Заплановано відремонтувати 13,3 км а/д М-21 «Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський» в напрямку від міста Вінниця до Житомирської області.
На 2020 рік нам залишиться відремонтувати 4 мости та декілька ділянок. Але за умови додаткового фінансування в поточному році ми зможемо повністю відремонтувати дорогу від Вінниці до кордону з Черкаською областю, а ремонт мостів залишиться на 2020 рік», – зазначив І. Корольчук. 
 

Юрій Ярмощук

8 лютого, 2019