Циклон «Ахмет» на Вінниччину приніс туман та опади. Яку погоду чекати на Різдво?

Новини Вінниці / Циклон «Ахмет» на Вінниччину приніс туман та опади. Яку погоду чекати на Різдво?

У вівторок, 5 січня, до України з південного заходу Європи підійшов циклон «Ахмет» (Ahmet). Як зазначила у Facebook відома синоптикиня Наталка Діденко, вдень він принесе опади в західні регіони країни, а також на Одещину, Миколаївщину та Вінниччину.

У вівторок, 5 січня, до України з південного заходу Європи підійшов циклон «Ахмет» (Ahmet). Як зазначила у Facebook відома синоптикиня Наталка Діденко, вдень він принесе опади в західні регіони країни, а також на Одещину, Миколаївщину та Вінниччину.

«Йтиме переважно дощ, за наближення температури до нижчих значень можливий подекуди мокрий сніг», – наголосила фахівчиня.

Максимальна температура повітря у більшості областей України становитиме +1...+5 градусів, на сході 0...+3 градуси, в західній частині та на півдні +4...+9 градусів. Місцями можливі тумани, які погіршать видимість на дорогах. Вінниця вже опинилася у «полоні» туману.

«На Святвечір буде вогко, хмарно, на Різдво в Україну прискаче черговий циклон, який принесе опади, дощ та мокрий сніг, а також посилення вітру. Невеликий мороз, проте більше у нічні години, з'явиться вихідними та на початку наступного тижня, ближче до Маланки-Василя», – написала Діденко.

Так, за даними Укргідрометцентру, «Ахмет» посуне далі завтра, тому у Вінниці 6 січня вдень можлива сонячна погода, а температура сягатиме +7 градусів. Але вже 7-го обіцяний Діденко новий циклон «принесе» дощ. Після кількох «вологих» діб на 9 січня синоптики обіцяють зміну погоди з невеличким морозом – до -3 градусів вночі.  

Макс Мельник

5 січня, 2021