Тупик Путіна. Байден вказав на деякі риси російського президента

Новини Вінниці / Тупик Путіна. Байден вказав на деякі риси російського президента

Володимир Путін був впевнений, що багаторічна робота з європейськими країнами стане запорукою розколу ЄС і НАТО через війну проти України. Цей план зазнав поразки.

Про це сказав президент США Джо Байден під час заходу, присвяченому збору коштів для Національного комітету Демократичної партії.

«Я впевнений, що Путін вірив, що може зруйнувати НАТО, що він вірив, що може зруйнувати Європейський союз», - сказав Байден.

Натомість, США та багато європейських держав прийшли на допомогу Україні. Американський лідер також назвав президента Росії дуже обачливим і зазначив, що його непокоїть, що «зараз у нього (Путіна) немає виходу (з цього становища)». Байден сказав, що намагається зрозуміти, що з цим робити.

Такі висновки було озвучено після про мови Путіна на 9 травня, меседжі якої щодо підстав для війни у Білому домі назвали «абсурдом» і «брехнею».

Зазначимо, на Красній площі Путін з книжечки читав промову, в якій намагався донести росіянам, що розпочата війна – превентивний крок, адже Україна та Захід нібито планували напасти першими. Що далі очільник Кремля не казав. Тому всі зрозуміли, що Путін опинився у тупику.

Олег Верлан

10 травня, 2022