Тилові квартирники Міноборони контрактують енергію на десятки мільйонів з різницею у 1,5 рази. У Вінниці один з найдорожчих тарифів – Наші гроші

Новини Вінниці / Тилові квартирники Міноборони контрактують енергію на десятки мільйонів з різницею у 1,5 рази. У Вінниці один з найдорожчих тарифів – Наші гроші

На початку року в закупівлях традиційно домінують річні контракти на поставку електроенергії. «Наші гроші» звернули увагу на «розгул» цін в закупівлях електроенергії квартино-експлуатаційних частин Міністерства оборони.

«Вони ведуть свою закупівельну діяльність настільки на власний розсуд, що ціни електрики в сусідніх військових містечках може відрізнятись у півтора рази. Наприклад, лідер рейтингу Макарівська КЕЧ законтрактувалась по 7,34 грн за кіловатгодину, а КЕВ Білої Церкви – на протилежному полюсі турнірної таблиці з ціною 5,26 грн. При цьому обидві частини знаходяться у Київській області і обидві контрактували у грудні», - йдеться у матеріалі.

КЕЧ Вінниці серед проаналізованих на 4-ій позиції з 6,24 кВт-год. У тендері було заявлено одного учасника – ТОВ «Енерго-Газ ресурс», яке також постачатиме електроенергію до КЕЧ Сум за такою ж ціною.

 

https://nashigroshi.org/wp-content/uploads/2024/01/enerhiia-KECH-hrafik-300x281.png

«І при цьому очевидної хронологічної залежності немає. Як видно на графіку ліворуч контракти з ціною менше 5,50 грн були у грудні, та є у січні. Залежності від конкурентності на торгах теж немає. Отже на однорідних закупівлях замовників, що входять в вертикаль одного Міністерства оборони, спрацьовують інші невідомі чинники. Актуальність цієї проблеми тим очевидніша, що мова йде про закупівлі розміром від 20 млн грн», - додають у виданні.