У 12 % протестованих працівників харчоблоків у закладах освіти Вінниччини виявили стафілокок

Новини Вінниці / У 12 % протестованих працівників харчоблоків у закладах освіти Вінниччини виявили стафілокок

Після кількох випадків масового отруєння, а саме у Хмельницькому та на Сумщині, регіональним Центрам контролю та профілактики хвороб МОЗ України надали вказівку перевіряти працівників харчоблоків у закладах освіти. Раптові перевірки розпочали11 жовтня. Наразі у міністерстві підвели перші висновки. Зокрема, на Вінниччині золотистий стафілокок виявлено у 12% працівників, яких було перевірено. Це вище середнього показника по країні.

Нагадаємо, NaПарижі писав про перших 14 співробітниць, в яких лабораторно виявлено інфекцію.   

За 8 днів перевірок (станом на 19 жовтня) загалом по державі обстежено 9117 осіб. Раптові перевірки відбулися в 3002 закладах. За результатами обстежень 940 осіб (10%) мають позитивний результат тесту на носійство стафілококу. 

«Що стосується Вінниччини, то на 19 жовтня було обстежено 1071 осіб. За результатами обстежень 126 осіб мають позитивний результат тесту на носійство стафілококу. Виявлені носії інфекцій будуть відсторонені від роботи на час лікування й до повного одужання. Ще 213 результатів дослідження очікуються. Раптові перевірки відбулися в 430 закладах», - зазначають у пресслужбі МОЗ.

Додамо, що перевірки здійснюють державні установи — центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України.