У Бердянську російські окупанти викрали нардепа від ОПЗЖ

Новини Вінниці / У Бердянську російські окупанти викрали нардепа від ОПЗЖ

У тимчасово окупованому російськими окупантами Бердянську нібито викрали народного депутата від партії «Опозиційна партія – За життя» Олександра Пономарьова. Працівники підприємств міста, власником яких є парламентар, припинили роботу.

Таке повідомлення у вівторок, 22 березня, з'явилося у Telegram-каналі оперативного штабу Бердянського виконкому. Зупинилися останні працюючі промислові підприємства у місті, зокрема завод «Азмол» та «Бердянські жатки».

Понад три тисячі співробітників залишилися без роботи та зарплати, йдеться в повідомленні. У штабі також оприлюднили заяви підприємств. У них сказано, що виробництва будуть зупинені, поки Пономарьова «не відпустять на волю війська РФ». Зв'язок із нардепом, як стверджується, зник ще 20 березня.

«Його утримують російські військові. Жодної інформації про його стан та місцезнаходження немає», – йдеться у заяві.

Працівники підприємств додали, що у разі потреби готові донести свою позицію на мітингу.

Зазначимо, що у грудні 2021 року журналісти проєкту «Схеми» знайшли у нардепа російський паспорт. Як йдеться у розслідуванні, Пономарьов отримав паспорт громадянина Росії у 2003 році в Рязанській області, а у 2007-му, коли йому виповнилося 45 років, отримав там нові документи. Журналісти припускають, що останній паспорт зараз є дійсним.

Раніше стало відомо, що у Бердянську окупанти викрали священика Православної церкви України Олега Ніколаєва, а також місцевих активістів Віталія Шевченка, Тетяну Тіпакову, Віктора Сушка.

У Бердянську, як і в інших окупованих містах, постійно відбуваються мітинги та акції протесту з вимогою до окупантів «йти додому». Їх намагаються придушувати. Проте марно. Люди виходять на площі знову.

Олег Верлан

23 березня, 2022