У божевільному домашньому матчі вінницька «Нива» пропустила 7 м’ячів від «Звягеля»

Новини Вінниці / У божевільному домашньому матчі вінницька «Нива» пропустила 7 м’ячів від «Звягеля»

Перед початком сезону було відомо, що «Звягель» з Житомирщини планує підвищення у класі та тримає курс на 1 ліги. І матч першого туру – центровий у 2 лізі – амбіції підтвердив. У рідних стінах вінницька «Нива» програла гостям з Полісся з рахунком 4:7. Коли ще стільки пропускали вінничани, вболівальникам складно згадати.

Про фіаско команди Ярошенка 6 серпня розповідає ФК "Нива" Вінниця

Якщо ставити питання так, то вже перший тайм став великим компліментом для Юрія Максимова. На четвертій хвилині довгий пас виконав захисник Власюк, на сьомій – півзахисник Панчишин, а в обох випадках Ндукве виривався на воротаря та спокійно реалізовував виходи один на один – це 0:1 і 0:2.

На куражі кілька разів Ндукве, Андрущенко та Волинець виривалися на оперативний простір, так що «Нива» вже з дебютного відрізку «підсіла на картки» (першими отримали Ничипоренко та Грачов). Після кількох нереалізованих моментів вінничани отримали третій м’яч у свої ворота. Не встиг Попович парирувати черговий прицільний удар, як Ващишин головою замкнув кутовий від Андрущенка – 0:3.

Волинець, Андрущенко, Ндукве ще не раз випробовували воротаря «Нив»и. Проте Попович не міг нічого зробити, коли воротар (!) Яшков запустив довгою передачею Ващишина, й Артур відразу ж чітко пробив повз голкіпера – 0:4.

До честі «Ниви», вона не здалася. Перед перервою вінничани активізувалися і десь із третьої спроби відкрили лік своїм голам. Грачов на швидкості протягнув м’яча до карного майданчика й вистелив гольову передачу на Страшкевича – 1:4.

Відразу після перерви «Нива» невдало розіграла штрафний на своїй половині поля, пішла контратака. Ндукве прострілив, а Ващишин з набігу замкнув – 1:5. Хет-трик від лідера атак ПФК «Звягель». З урахуванням минулого сезону, в Артура вже 15 голів у всіх турнірах – і ніхто з клубу на профі-рівні не забивав більше.

«Нива» знову заслужила повагу тим, що не «посипалася». Невдовзі Скидан у боротьбі з Загорульком зіграв рукою, і Страшкевич прямим ударом зі штрафного запакував м’яча в ворота – 2:5. Між іншим, черговий дубль на старті сезону! Звісно, багато інтриги в цьому матчі вже не було. Це відчувалося – гості інколи загравалися, віддавали ризиковані поперечні передачі. Петленко, рішуче втрутившись в одну з таких авантюрних перепасовок, забив третій м’яч у ворота Яшкова – 3:5. У відповідь простий простріл Фесенка на дальній стійці замкнув ще один новачок «Звягеля», Оринчак – спершу ногою (це 3:6), а через три хвилини головою (це 3:7).

Все, що встигала «Нива» в цьому божевільному матчі, це ще один гол. Граючий президент вінничан Загорулько з глибини поля протягнув м’яча та пробив повз воротаря – 4:7.

11 голів на матч – це один із рекордів за всю історію Другої ліги. Власне, тільки легендарна перемога 13:1 у сезоні 2016/17 («Металург» – «Енергія» в Запоріжжі) перевершує цей результат, а також легендарна поразка боярського «Інтера» від «Десни».

.

Технічні дані

Нива (Вінниця) – ПФК Звягель – 4:7

Голи: Страшкевич, 40, 51, Петленко, 75, Загорулько, 89 ‒ Ндукве, 4, 7, Ващишин, 19, 28, 47, Оринчак, 79, 82

Нива (стартовий склад): Попович, Лотоцький, Никитюк, Борячук ©, Грачов, Власенко, Ничипоренко, Страшкевич, Петленко, Швець, Загорулько. 3апасні: Вічний, Євтіхов, Астаф’єв, Кобцов, Меженський, Мельник, Рогульський, Рябий. Головний тренер: Юрій Ярошенко

Звягель (стартовий склад): Яшков ©, Чередниченко, Скидан, Фесенко, Панчишин, Андрущенко, Лучка, Волинець, Ндукве, Ващишин. 3апасні: Коваленко, Гаврилюк, Никитюк, Оринчак, Нестеров, Майтак, Гук. Головний тренер: Юрій Максимов

Вінниця. Центральний міський стадіон Локомотив. 14:00

Арбітр – Ігор Садковський (Тернопільська область).

Макс Мельник

6 серпня, 2023