У День Єднання у Вінниці підняли найбільший прапор України та говорили про згуртованість

Новини Вінниці / У День Єднання у Вінниці підняли найбільший прапор України та говорили про згуртованість

Сьогодні, 16 лютого, оголошено День Єднання. В Україні та Вінниці зокрема люди збираються, щоб показати світу свою згуртованість, що українська нація сильна і монолітна. У Вінниці на Замковій горі під Гімн України підняли найбільший прапор в області. Прозвучала молитва за Україну.

На заході були присутні керівництво області та міста, а також представники громад з усього регіону..

«Якщо розглядати восьмирічну історію всіх тих подій, які відбуваються в Україні, то саме український народ і українська армія проявили згуртованість і єдність. Перед зовнішньою загрозою нападу з боку Росії ми всі повинні згуртуватися, і зробити це для того, щоб зберегти державу, захистити кордони. Саме головне - ми продемонструємо нашим закордонним партнерам, що ми згуртовані як ніколи заради збереження територіальної цілісності і незалежності України», – каже очільник вінницької громади Сергій Моргунов.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов зазначив, що найголовніше зараз – консолідувати суспільство.

«Ми маємо єднатися навколо України, навколо загрози. Ми маємо єднатись навколо наших військових, наших прагнень бути вільними, незалежними, і щоб наші наступні покоління жили у незалежній і процвітаючій Україні», – сказав С.Борзов.

А голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий наголосив на тому, що у цей непростий час для країни українці мають бути впевненими і рішучими.

«Сьогоднішній прояв бажання людей бути згуртованими і єдиними – це сигнал для усіх політиків, що люди готові, що треба об’єднатись і бути згуртованими політиками», – вважає В.Соколовий.

Новини Вінниці / У День Єднання у Вінниці підняли найбільший прапор України та говорили про згуртованістьНовини Вінниці / У День Єднання у Вінниці підняли найбільший прапор України та говорили про згуртованістьНовини Вінниці / У День Єднання у Вінниці підняли найбільший прапор України та говорили про згуртованістьНовини Вінниці / У День Єднання у Вінниці підняли найбільший прапор України та говорили про згуртованість
Олеся Рудницька

16 лютого, 2022