У ДТП на Вінниччині травмувався 16-річний мотоцикліст

Новини Вінниці / У ДТП на Вінниччині травмувався 16-річний мотоцикліст

У Жмеринці 26 травня сталась ДТП. Внаслідок зіткнення з легковиком тілесні ушкодження отримав 16-річний водій мотоцикла. Поліція по факту аварії розпочала кримінальне провадження.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, попередньо встановлено, що близько 20.00, під час обгону підліток виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з легковиком, який рухався попереду у попутному напрямку та повертав ліворуч.

Неповнолітній кермувальник отримав тілесні ушкодження та госпіталізований до лікарні. 26–річний водій автомобіля ВАЗ не постраждав.

Транспортні засоби поміщено на арештмайданчик.

Підліток не мав права перебувати за кермом мотоцикла, оскільки не пройшов відповідного навчання та не отримав посвідчення водія.

За цим фактом відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Макс Мельник

27 травня, 2023