У ДТП на Вінниччині травмувався неповнолітній водій мотоциклу та його пасажир

Новини Вінниці / У ДТП на Вінниччині травмувався неповнолітній водій мотоциклу та його пасажир

У селі Мурафа Жмеринського району 10 серпня сталась ДТП. Внаслідок зіткнення мотоцикла та легковика тілесні ушкодження отримав неповнолітній водій двоколісного транспортного засобу та його пасажир. Поліція встановлює причини та обставини аварії.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, аварія сталась близько 17 години на вулиці Жовтневій.

Попередньо встановлено, що під час повороту ліворуч водійка легковика не надала перевагу в русі мотоциклу, який їхав у зустрічному напрямку.

У результаті ДТП неповнолітній кермувальник отримав тілесні ушкодження. До медичного закладу потрапив також 32-річний пасажир мотоцикла. 55–річна водійка автомобіля Skoda не постраждала.

У поліції вказують, що підліток не мав права перебувати за кермом мотоцикла, оскільки таким видом транспорту має право керувати особа, яка досягла 16–річного віку, пройшла відповідне навчання та отримала посвідчення водія.

Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності батьків неповнолітнього, які дозволили користуватись мотоциклом сину.

Обставини аварії з’ясовуються в межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Макс Мельник

11 серпня, 2022