У головному парку Львова під час буревію загинув контрактник з Вінниччини та його дівчина

Новини Вінниці / У головному парку Львова під час буревію загинув контрактник з Вінниччини та його дівчина

Вчора, 2 серпня, під час буревію у Львові загинув 20-річний чоловік з Вінниччини і його 18-річна подруга. На молоду пару у Стрийському парку з висоти 7-10 метрів впало гілля клену.

Вчора, 2 серпня, під час буревію у Львові загинув 20-річний чоловік з Вінниччини і його 18-річна подруга. На молоду пару у Стрийському парку з висоти 7-10 метрів впало гілля клену.

«Негода принесла велику біду – у Стрийському парку впало дерево. Воно впало на лавку, де сиділо двоє молодих людей – 20-річний хлопець, військовий контрактник з Вінницької області, та 18-річна дівчина. Молоді люди загинули. Я досі не розумію, як так сталось, адже під час цієї негоди попадали здорові дерева, які б ніколи не мали впасти», – повідомив в ефірі на радіо «Люкс FM» міський голова Львова Андрій Садовий.

Правоохоронці розслідують смертельний випадок. Тривають слідчі дії.

«Обстеження дерев у Стрийському парку проводять систематично. У парку є приблизно 6 тис дерев, і коли у персоналу парку є підозри на аварійність якогось дерева, то вони звертаються до управління екології, щоб провести комісійне обстеження.

Дерево, яке стало причиною трагічних смертей – це клен гостролистий. Таких дерев у парку близько 30%. Я зранку була на місці трагедії і оглядала цю територію. Візуальний огляд показав, що стовбурових пошкоджень це дерево не мало, від нього відвалилася гілка на висоті 7-10 м, тому побачити подібний дефект є складно. На дереві немає ознак гниття», - зазначила начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Вона припускає, що «поруч цього клена є дерево, яке має дуже специфічні ушкодження – ніби розлетілося на друзки», і саме воно «пошкодило сусідню лавку»…

«Припускаю, що це дерево було зруйноване блискавкою. Тобто блискавка влучила в нього і це могло призвести до падіння дерев навколо, зокрема і до пошкоджень клена. Бо в інших частинах парку пошкоджених дерев немає. Лише в тій частині, де сталася трагедія», - розповіла О.Сладкова.

У мерії вказують, що Львівська міська рада висловлює співчуття рідним та близьким загиблих.

Стрийський парк, або парк Кілінського, — один із найстаріших та найгарніших парків Львова, пам'ятка садово-паркового мистецтва національного значення, має площу у 52,14 га. Облаштування парку розпочато у 1879 році.  

Нагадаємо, два роки тому негода на Вінниччині за два дні забрала два життя: у Вінниці загинула 11-річна дівчинка, а в Хмільнику – 29-річна жінка.

Олеся Рудницька

3 серпня, 2021