У Калинівці п’яний відвідувач кафе побив поліцейського

Новини Вінниці / У Калинівці п’яний відвідувач кафе побив поліцейського

Вночі 31 жовтня працівник кафе у Калинівці Вінницької області натиснув на тривожну кнопку, аби викликати поліцію охорони до закладу. Персонал самотужки не міг впоратися з нетверезими відвідувачами. Як наслідок, ті ще й побили правоохоронця.

За інформацією відділу комунікації обласного главку, на спрацювання тривожної кнопки екіпаж управління поліції охорони виїхав о 2.30. Працівники пожалілися на те, що відвідувачі відмовляються покидати приміщення, вимагають «продовження банкету» та поводяться занадто агресивно.

За офіційною версією, коли поліцейські прибули на місце події один з відвідувачів проігнорував вимогу вийти з кафе. Більш того, чоловік став ініціатором конфлікту з правоохоронцем. Спочатку відвідувач пошкодив нагрудний відеореєстратор поліцейського, а потім, під час затримання, наніс удар в обличчя.

Такі дії 26-річного молодика кваліфіковані за ч. 2 ст.345 КК України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Чоловіка затримано в процесуальному порядку. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру.

У поліції зазначають, що саме цей підозрюваний у нападі на правоохоронця у минулому притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення дорожньо-транспортної пригоди, в якій загинула людина. 

Макс Мельник

1 листопада, 2021