У «Кармелюковому Поділлі» на Вінниччині розводитимуть диких коней

Новини Вінниці / У «Кармелюковому Поділлі» на Вінниччині розводитимуть диких коней

У Вінницькій області створено умови для розведення диких коней. Чотири тварини вже випустили в Національному природному парку «Кармелюкове Поділля».

Про це повідомляють у Національному природньому парку.

«Коні – надзвичайно граційні, красиві та розумні створіння. Ці тварини  – чудові психологи і мають здатність моментально відскановувати внутрішній стан людини, з якою взаємодіють. Разом з тим, вони можуть відігравати ключову роль у збереженні численних видів рослин лучних степів», - йдеться у повідомленні.

Національному природному парку «Кармелюкове Поділля» безоплатно коні були передані Артемом Давидовим, аматором розведення цих диких тварин. Мета - реакліматизація в умовах природних комплексів Південно-Східного Поділля.

У парку зазначають, що завдяки цьому можна буде забезпечити природнє регулювання біологічного різноманіття, а також розвиток екологічного туризму, покращення фізичного та психологічного здоров’я відвідувачів.

«Головною особливістю кінного туризму є те, що він переслідує всі інтереси, присутні в інших видах туризму: спортивний, оздоровчий, психологічний, естетичний, пізнавальний, комунікабельний. Туристична інфраструктура, де відстані для подолання чималі, ідеально підходить до кінного туризму», - вказують у НПП.

В перспективі їх можна буде залучати до іпотерапії, яка стала популярним методом реабілітації та поліпшення психологічного стану людини. Контакт з кіньми сприятиме розвитку таких особистісних якостей, як уважність, швидкість реакції, подолання страхів, порятунок від агресії, збудливості нервової системи, замкнутості та депресії. У результаті відвідувачі отримають велике задоволення та психологічний комфорт, а природа зможе відновити свої ресурси.