У Херсонській області загинув 21-річний військовий Богдан Вишневий з Вінниччини

Новини Вінниці / У Херсонській області загинув 21-річний військовий Богдан Вишневий з Вінниччини

При виконанні бойового завдання, захищаючи Херсонщину, 12 серпня загинув Богдан Вишневий.

Про це повідомляє Липовецька міська рада.

«Добрий, з гарячим серцем, у перші дні війни пішов добровольцем до військкомату. Друзям казав, що повернеться як тільки закінчиться війна. Не судилося....», - йдеться у повідомленні.

Народився Богдан Вишневий 4 квітня 2001 року. З 2007 року навчався в Скитківській школі, яку закінчив 2016 року. Він завжди був усміхненим, щирим, готовим прийти на допомогу та підставити своє мужнє плече.

«Дякуємо за твою сміливість, мужність, чуйність. Чи думали ми, коли на випускному говорили, що ви, як журавлики, відлітаєте зі своїх гніздечок і вирушаєте в самостійне життя, що покинете нас назавжди?», - зазначає директорка школи Тетяна Мелінчук.

Після закінчення школи Богдан навчався у Вінницькому художньому училищі. З яким захватом він показував свої перші вироби з металу! Здобув мирну, робітничу професію, йому б жити, працювати, кохати....

В 2019-2021 роках проходив строкову службу. Після служби працював в рідному селі. А потім війна...

«Коли загинув брат Мирослав, казав, що має тепер жити за нього і за себе. Ні! Клята війна зробила свою справу. Зовсім недавно 21 липня Богдан приїздив додому, одружився, ще не було навіть з юною дружиною медового місяця, а тепер назавжди йому 21 рік.

Немає слів, щоб висловити свою тугу і скорботу. Неймовірно важко пережити таку втрату бабусі, батькам, дружині, рідним, особливо вдруге, бо найжахливіше в житті - хоронити свою дитину. Щирі співчуття від імені усієї школи, громади.

Прощавай, Богдане, наш Герою... Дякуємо тобі за те, що захищав нас. Світла і вічна пам'ять тобі !!! Герої не вмирають, вони просто перестають бути поряд, але назавжди залишаються в наших серцях...», - написала очільниця закладу у Facebook.