У Козятині відбулась виставка відремонтованих залізничниками локомотивів

Новини Вінниці / У Козятині відбулась виставка відремонтованих залізничниками локомотивів

У Козятині на Вінниччині відбулася виставка модернізованих та відремонтованих електровозів, маневрових та магістральних тепловозів. Свої експонати представили п’ять виробничних підрозділів Південно-Західної залізниці, серед яких і місцеве локомотивне депо.

Як повідомляє kazatin.com, такі виставки «залізних коней» відбуваються кожного кварталу у різних регіонах. На Вінниччині її організували 21 квітня. Відвідувачам показали п’ять локомотивів від підприємств з трьох областей.

У Козятині місцеве локомотивне депо представило свій експонат —  електровоз ВЛ80к № 139, «Локомотивне депо Київ- пасажирський» — електровоз серії ЧС4 № 189, «Локомотивне депо Жмеринка» — магістральний тепловоз М62-1336, «Локомотивне депо Гречани» — магістральний тепловоз 2М62у-0349 та «Локомотивне депо Дарниця» — маневровий тепловоз ЧМЕЗт № 7121.

Як розповів виданню начальник «Локомотивного депо Козятин» Сергій Ваколюк, на виставку беруться локомотиви з неексплуатованого парку, ті, які знаходяться в довготривалому простої і відновлюються силами працівників депо. Тобто, виставка дає можливість ввести їх в експлуатацію, збільшити парк діючих локомотивів та закріпити професіоналізм персоналу. Рухомий склад приводять до належного технічного та культурного стану і він знову виходить на колії.

За його словами, на відновлення локомотива йде два місяці. Сама виставка має три етапи — підготовка, ремонт та естетичний вигляд.

Козятинські залізничники презентували електровоз ВЛ80к № 139, побудованого 31 травня 1967 року Новочеркаським електровозобудівним заводом. Востаннє його капітально ремонтували ще в 2000 році. А цей раз невтомні працівники депо вдихнули у електровоз нове життя. Презентований рухомий склад відремонтували й модернізували у деповських умовах.

Новини Вінниці / У Козятині відбулась виставка відремонтованих залізничниками локомотивівНовини Вінниці / У Козятині відбулась виставка відремонтованих залізничниками локомотивівНовини Вінниці / У Козятині відбулась виставка відремонтованих залізничниками локомотивівНовини Вінниці / У Козятині відбулась виставка відремонтованих залізничниками локомотивів
Олеся Рудницька

26 квітня, 2023