У кращих традиціях «радянщини»: у Москві Сі Цзіньпінь зробив прогнозовану заяву

Новини Вінниці / У кращих традиціях «радянщини»: у Москві Сі Цзіньпінь зробив прогнозовану заяву

У кращих традиціях радянських часів, генсеки КПРС, приїжджаючи до країн-сателітів, робили формальні заяви, які лише вказували їхнє зверхнє ставлення до господарів. Аналогічним чином вчинив лідер китайських комуністів Сі Цзіньпінь після приземлення літака у «Внуково».

У заяві китайського лідера йдеться про те, що Росію Пекін вважає «добрим та надійним партнером», сподіваючись на «новий імпульс» розвитку відносин. Нібито набір фраз без змісту.

«У неспокійному світі Китай готовий з Росією рішуче стояти на варті міжнародного права. Впевнений, що візит стане плідним, надасть нового імпульсу розвитку відносин із Росією», - заявив Сі Цзіньпінь.

Даруйте, але за міжнародним правом кордони України зразка 1991 року мають бути непорушні.

Далі. Товариш Сі наголосив, що розвиток відносин двох країн, на його думку, принесе «не лише вигоду», а й так званий «значний внесок у прогрес усього світу».

Приблизно у такому ж руслі висловлювались радянські диктори з посиланням на Брежнєва, коли дорогий «Леонід Ілліч» відвідував чи приймав «вдома» гостей з «дружніх країн»-сателітів.   

Нагадаємо, коли візит було оголошено, МКС у Гаазі виписав ордер на арешт Путіна. Керівник КНР вже не мав часу на те, щоб відмовитися від зустрічі з потенційним міжнародно визнаним злочинцем Путіним. Тепер Сі частіше казатиме про Росію та рідше саме про Путіна.  

Олег Верлан

20 березня, 2023